Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλαβε η εξαγορά του 100% της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife από τη Eurobank, καθώς η συναλλαγή κρίθηκε ότι δεν δημιουργεί ζητήματα ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά.
Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, η πράξη εγκρίθηκε βάσει του Κανονισμού Συγκεντρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής αξιολόγησης. Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συναλλαγή δεν εγείρει ανησυχίες από πλευράς ανταγωνισμού, καθώς τα μερίδια αγοράς των εμπλεκόμενων εταιρειών δεν είναι τέτοια που να μπορούν να επηρεάσουν ουσιαστικά τις συνθήκες ανταγωνισμού.
Η εξέταση πραγματοποιήθηκε μέσω της απλουστευμένης διαδικασίας ελέγχου συγκεντρώσεων, η οποία εφαρμόζεται σε συναλλαγές που εκτιμάται εξαρχής ότι δεν αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στην αγορά.
Η υπόθεση έχει καταχωριστεί στο δημόσιο μητρώο της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αριθμό M.12485.
Η συναλλαγή αφορά κυρίως την αγορά ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών και αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την ολοκλήρωση της πλήρους ενσωμάτωσης της Eurolife στον όμιλο της Eurobank.
