Με σημαντικές απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς κατά τη διάρκεια των συναλλαγών ο Ντόναλντ Τραμπ με δήλωσή του γκρέμισε τις ελπίδες για την επίτευξη συμφωνίας για ένα νέο πακέτο στήριξης στους πληγέντες λόγω κορονοϊού μέχρι τις εκλογές.
Όπως έγραψε στο Twitter o πρόεδρος των ΗΠΑ: «Έδωσα εντολή στους βουλευτές μου να σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι τις εκλογές, όταν, αμέσως μετά αφού νικήσω, θα εγκρίνουμε ένα μεγάλο Νομοσχέδιο Οικονομικής Τόνωσης που θα εστιάζει στους σκληρά εργαζόμενους Αμερικάνους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Η ανάρτηση του Τραμπ διέψευσε εκείνους που θεωρούσαν ότι η περιπέτεια της υγείας του με τον κορονοϊό θα άλλαζε την στάση του και θα ενθάρρυνε τους Ρεπουμπλικάνους να έρθουν σε συμφωνία με τους Δημοκρατικούς.
Στη λήξη της συνεδρίασης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχασε 375 μονάδες ή 1,34% και έκλεισε στις 27.772 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 1,57% ή 177 μονάδες στις 11.154 μονάδες. Ο S&P 500 έχασε 1,4% ή 47 μονάδες και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 3.360 μονάδες.
Νωρίτερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 465 μονάδες ή 1,7% και έκλεισε στις 28.148 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κέρδισε κατά 2,3% ή 257 μονάδες στις 11.332 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 1,8% ή 60 μονάδες και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 3.408 μονάδες.
Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ εκτινάχθηκε τον Αύγουστο στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 14 χρόνια, με τις εισαγωγές να αυξάνονται και πάλι, υποδηλώνοντας ότι το εμπόριο μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στην οικονομική ανάπτυξη του γ΄ τριμήνου.
