Θ. Κοντογεώργης: Δεν θα μπούμε σε λογική πλειοδοσίας με την αντιπολίτευση
Eurokinissi
Eurokinissi

Θ. Κοντογεώργης: Δεν θα μπούμε σε λογική πλειοδοσίας με την αντιπολίτευση

Στους τρόπους αντιμετώπισης της ακρίβειας, τις κυβερνητικές παρεμβάσεις ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τα σενάρια για τις επόμενες εκλογές αναφέρθηκε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

Για το ζήτημα της ακρίβειας

Αναφερόμενος στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι πρόκειται για μία από τις πολλές συναντήσεις που πραγματοποιεί η κυβέρνηση με τους φορείς της αγοράς, με στόχο τη συγκράτηση και τη σταδιακή μείωση των τιμών. Όπως είπε, η ακρίβεια αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης, η οποία αξιοποιεί τόσο ελεγκτικούς μηχανισμούς όσο και ψηφιακά εργαλεία για την προστασία των καταναλωτών. Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπήρξε τάση σταθεροποίησης των τιμών τους προηγούμενους μήνες, η οποία, όπως ανέφερε, επηρεάστηκε από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τον πόλεμο στο Ιράν, με συνέπεια νέες πιέσεις κυρίως στο κόστος των καυσίμων.

Απαντώντας στην κριτική ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να περιορίσει την ακρίβεια στα βασικά αγαθά, ο υφυπουργός έκανε λόγο για ένα πρόβλημα που αφορά συνολικά τις ευρωπαϊκές οικονομίες, επισημαίνοντας ότι οι συνεχόμενες διεθνείς κρίσεις έχουν ενισχύσει τις πληθωριστικές πιέσεις. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η βασική κυβερνητική στρατηγική παραμένει η αύξηση των εισοδημάτων μέσω της ανόδου των μισθών, των φορολογικών ελαφρύνσεων και των στοχευμένων ενισχύσεων προς τα νοικοκυριά.

Ως προς το γεγονός-βρισκόμαστε ατύπως σε μια προεκλογική περίοδο- και βλέπουμε τα άλλα κόμματα να τάζουν τα πάντα υπογράμμισε «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Εμείς δεν θα μπούμε σε μία λογική πλειοδοσίας. Υπάρχει συγκεκριμένος δημοσιονομικός χώρος ο οποίος δημιουργείται από αυτή την κυβέρνηση με τον κόπο του ελληνικού λαού, όπως υπάρχουν βέβαια και κανόνες τους οποίους πρέπει να ακολουθήσουμε και αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να πάμε πέραν αυτών. Και νομίζω ότι αυτό εξηγείται και το αντιλαμβάνονται οι συμπολίτες μας, όπως αντιλαμβάνονται, ακόμα και αν είναι εύηχες κάποιες προτάσεις που μπορεί να ακουστούν από την αντιπολίτευση μέχρι πού μπορούμε να πάμε, μέχρι το πάπλωμα εκεί να καλύπτει τα πόδια μας (…)».

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα

Αναφορικά τώρα με τον πρόεδρο του κόμματος ΕΛΑΣ, Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε χαρακτηριστικά «Σε σχέση με τον κ. Τσίπρα που με ρωτάτε, νομίζω ότι βλέπουμε μία επανάληψη και για αυτό θα σας έλεγα ότι καθιστά-και θα χρησιμοποιήσω την έκφραση-επικίνδυνη αυτή την προσέγγιση, διότι, θα σας έλεγα, με ένα άλλο προσωπείο, με ένα άλλο brand όπως ονομάζεται, φαίνεται ότι δεν έχουν αλλάξει οι λογικές».