Υπόθεση Πάτρας: Προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς

Υπόθεση Πάτρας: Προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο της σπιτονοικοκυράς

Προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε σήμερα για τις συνθήκες θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της 33χρονης, στην Πάτρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η οικογένεια των τριών κοριτσιών ζούσε στο ισόγειο ενώ η γυναίκα στον δεύτερο όροφο.

Στο μεταξύ σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιατροδικαστών, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός, «το πιθανότερο είναι το νέο πόρισμα να υποστηρίζει ότι οι θάνατοι του εξάμηνου βρέφους και του 3,5 ετών κοριτσιού, προήλθαν από ασφυξία».

Στο μικροσκόπιο των ειδικών έχουν ξαναμπεί τα δείγματα που ελήφθησαν κατά την αρχική ιατροδικαστική εξέταση των δύο μικρών παιδιών. Οι ιστολογικές και οι τοξικολογικές εξετάσεις τους έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ύπαρξης της ουσίας που βρέθηκε στην μεγαλύτερη αδελφή τους, της κεταμίνης, σύμφωνα με όσα έχουν πει δημόσια μέχρι σήμερα οι ιατροδικαστές.

Στο μεταξύ, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αύριο απολογείται στον ανακριτή η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της και παραμένει κρατούμενη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι διωκτικές αρχές αναφέρουν πως τέτοιου είδους ειδεχθή εγκλήματα προηγούνται προπαρασκευαστικές ενέργειες και εκτιμούν ότι κατηγορούμενη έρευνα αγοράς για την προμήθεια της κεταμίνης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ για το λόγο αυτό έχουν μπει στο μικροσκόπιο οι ηλεκτρονικές συσκευές της κατηγορουμένης που κατασχέθηκαν στο σπίτι της στην Πάτρα. Υπάρχει μάλιστα η σκέψη να ζητηθεί η εκταφή της 9χρονης, γιατί μαζί της θάφτηκε και το τάμπλετ του κοριτσιού, στο οποίο ενδεχομένως να υπάρχουν στοιχεία.

Παράλληλα, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, ενώ στο μικροσκόπιο των αρχών μπήκε και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς στην Πάτρα.