«Υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας» ο Manuel Valls

«Υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας» ο Manuel Valls

«Αυτό το Σοσιαλιστικό Κόμμα είναι νεκρό, βρίσκεται πίσω μας. Οχι η ιστορία και οι αξίες του, αλλά πρέπει να ξεπεραστεί», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Manuel Valls στο δίκτυο RTL.

«Το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν μπορεί να κάνει τον απολογισμό του, να διαχειρισθεί την ιστορία και να δει την μορφή που θα πάρει αύριο μέσα σε λίγες μέρες. Σήμερα είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μία ευρεία και συνεκτική πλειοψηφία, χωρίς μελλοντικούς αποστάτες, εάν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, για τον Εmmanuel Macron, ώστε να μπορεί να κυβερνήσει», εξήγησε ο Manuel Valls.

«Δοκίμασα αυτό που μπορεί να προκύψει από την διαίρεση, υπήρξε μοιραία για την πενταετία» του Francois Hollande, πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός ανακοινώνοντας ότι ο ίδιος θα είναι «υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας» στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

«Και επίσης ο Εmmanuel Macron φέρνει κάτι που είναι ουσιαστικό, την πολιτική ανασύνθεση. Πρέπει να φθάσουμε μέχρι το τέλος αυτής της ανασύνθεσης, αυτοί που θα σταθούν στη μέση του ρεύματος, θα παρασυρθούν».

Σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα αποκλεισμού του από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, απάντησε: «Το Σοσιαλιστικό Κόμμα να αποκλείσει έναν πρώην πρωθυπουργό, που υπήρξε πάντοτε πιστός; ... Τέλος πάντων! Ξέρω ότι τα παλιά κόμματα θέλουν να αποκλείουν. Σήμερα αυτό που χρειάζεται είναι η συσπείρωση, όχι ο αποκλεισμός».

«Δεν διατηρώ ποτέ τη στενοχώρια, ακόμη λιγότερο πικρία. Θέλω την επιτυχία του Εmmanuel Macron, της κυβέρνησής του, της πλειοψηφίας του», εξήγησε ο πρώην πρωθυπουργός που απηύθυνε έκκληση προς τους συντρόφους του σοσιαλιστές: «Ολοι όσοι συμφωνούν με το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του Εmmanuel Macron οφείλουν να δεσμευθούν πλήρως».

«Δεν έχω προσωπική φιλοδοξία», ξεκαθάρισε ο Manuel Valls.

Το κίνημα του Ε. Μacron έχει ορίσει ήδη υποψήφια στην περιφέρεια του Manuel Valls

Η κίνηση του Εmmanuel Μacron La Republique en Marche «έχει ήδη ορίσει στην περιφέρεια του κ. Valls μία υποψήφια», προειδοποίησε ο Jean-Paul Delevoye, ο υπεύθυνος υποψηφιοτήτων, προσθέτοντας ότι το κίνημα θα πρέπει «να επιλέξει», εάν ο πρώην πρωθυπουργός της κυβέρνησης του Francois Hollande «αποφασίσει να προτείνει» την υποψηφιότητά του.

«Η έκφραση υποστήριξης δεν ισοδυναμεί με υποψηφιότητα και θα αναλύσουμε αυτήν την πρόταση, θα επιβεβαιώσουμε εάν είναι εγγεγραμμένος στο "En Marche", εάν έχει θέσει υποψηφιότητα ή όχι», δήλωσε στο BFMTV ο Jean-Paul Delevoye, λίγη ώρα αφού ο Manuel Valls δήλωσε από το μικρόφωνο του RTL ότι «θα είναι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας».

«Ο κανόνας εφαρμόζεται σε όλους, περιλαμβανομένου του κ. Valls και άλλωστε έχουμε ήδη καταλήξει σε μία υποψήφια για την περιφέρεια του κ. Valls. Θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα διατηρήσουμε αυτήν την υποψήφια ή όχι. Εάν δεν έχει ακολουθήσει τη διαδικασία, φυσικά η κατάσταση θα είναι ταυτόσημη στην περίπτωση αυτήν με τις άλλες περιπτώσεις και θα είναι αντιμέτωπος με έναν ή μία υποψήφια», εξήγησε .

Ο Μανουέλ Valls δήλωσε σήμερα το πρωί ότι θα είναι υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας και ότι θέλει «να εγγραφεί» στο κίνημα La Republique en Marche του Εmmanuel Μacron.

Στην ερώτηση εάν είναι βέβαιος για την αποδοχή της υποψηφιότητάς του, ο Manuel Valls απάντησε: «Εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Δεν ζητώ τίποτε. Καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

«Εγώ είμαι υποψήφιος ως ρεπουμπλικανός, άνθρωπος της αριστεράς, άνθρωπος της προόδου, προσηλωμένος στην περιφέρειά μου που είναι μία λαϊκή περιφέρεια. Οι άνθρωποι με γνωρίζουν και αυτοί θα επιλέξουν», πρόσθεσε.

Jean-Christophe Cambadelis

J - C. Cambadelis«Αδύνατον» για τον Valls να παραμείνει στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και να είναι υποψήφιος του κινήματος του E.Μacron

Ο Πρώτος Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Jean-Christophe Cambadelis επεσήμανε ότι είναι «αδύνατον» για τον Μανουέλ Βαλς να έχει και την ταυτότητα του μέλους του PS και να θέσει υποψηφιότητα για το La Republique en Marche, το κίνημα του Εmmanuel Μacron, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός.

«Αυτό είναι αδύνατο», απάντησε ο κ. Cambadelis , όταν ερωτήθηκε σχετικά στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, όπου συνεδριάζει το Πολιτικό Γραφείο σε κλίμα μεγάλης έντασης.

Εάν αυτοί που επιθυμούν μία διπλή ταυτότητα «θέλουν να εκδηλωθούν κατά της κυβέρνησης την στιγμή που αυτή δεν έχει σχηματισθεί ακόμη, ας μείνουν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Εάν θέλουν να κάνουν κάτι άλλο, ας το πουν, αλλά αυτό δεν αντιπροσωπεύει παρά το 5% του Σοσιαλιστικού Κόμματος», πρόσθεσε ο Jean-Christophe Cambadelis.

«Εάν ορισμένοι θέλουν να αποχωρήσουν ή να ανεξαρτητοποιηθούν, ας το κάνουν και ας μας αφήσουν να κάνουμε την δουλειά μας», είπε.

Το πρωί, ο Manuel Valls ανακοίνωσε στο δίκτυο RTL ότι θα είναι «υποψήφιος της προεδρικής πλειοψηφίας» στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και ότι θέλει να εγγραφεί στο κίνημα του Emmanuel Macron La Republique en Marche.

Στις αρχές του Απριλίου, ο Πρώτος Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος είχε ανεβάσει τους τόνους αποφασίζοντας να συγκαλέσει την Επιτροπή Διαφορών για να την εξέταση των περιπτώσεων βουλευτών που είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους σε άλλον υποψήφιο από τον επίσημο υποψήφιο του PS στις προεδρικές εκλογές, τον Bienoit Hamon.

Τότε είχε παρουσιάσει επίσης στα μέλη του Πολιτικού Γραφείου τέσσερις αποφάσεις που δεν είχαν τεθεί σε ψηφοφορία: αυστηρή καταδίκη εκείνων που υποστηρίζουν ή προσχωρούν στον Εmmanuel Μacron, απομάκρυνση και αντικατάσταση των μελών του Πολιτικού Γραφείου που είχαν λάβει θέση υπέρ του Μακρόν, επαναφορά της απαγόρευσης διπλής ένταξης στο κίνημα En Marche! και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και τέλος επαναφορά της αφαίρεσης της κομματικής υποψηφιότητας από εκείνους που υποστήριξαν ή εντάχθηκαν στο κίνημα En Marche! , με την απειλή του αποκλεισμού εάν θέσουν τελικά υποψηφιότητα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ