ΥΠΕΘΑ για επανυπολογισμό συντάξεων: Να λαμβάνεται υπόψη ο καταληκτικός μισθολογικός βαθμός

ΥΠΕΘΑ για επανυπολογισμό συντάξεων: Να λαμβάνεται υπόψη ο καταληκτικός μισθολογικός βαθμός

Πρόταση του ΥΠΕΘΑ προβλέπει τους συνταξιούχους που έχουν κάνει χρήση των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 42 του ΠΔ 169/2007 (Α' 210) «Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων», και εφόσον το επιθυμούν, κατά τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους, από 1 Ιανουαρίου 2019, βάσει του ν.4387/2016 (Α΄ 67) να λαμβάνεται υπόψη ο καταληκτικός μισθολογικός βαθμός τους και όχι ο αμέσως προηγούμενος. Η πρόταση περιγράφεται στο έγγραφο υπ. αριθμ. Φ.846/9/16570/Σ.4925/05 Μαρ 20/ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τελεί σε αναμονή της απάντησης του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Φραγγίδης, Κώστας Σκανδαλίδης και Γιώργος Μουλκιώτης με θέμα «Επίλυση αδικίας στις Συντάξιμες Αποδοχές με έτη προσαύξησης κατά 3/35 του Μηνιαίου Συντάξιμου Μισθού».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η αρμοδιότητα για την ακολουθούμενη συνταξιοδοτική και ασφαλιστική πολιτική επομένως και για το τεθέν ζήτημα, ανήκει στο συνερωτώμενο υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους και σχετικές εγκυκλίους.