Το ΥΠΕΣ καλεί την ΚΕΔΕ να επιστρέψει στο διάλογο για τις αλλαγές στον Καλλικράτη

Το ΥΠΕΣ καλεί την ΚΕΔΕ να επιστρέψει στο διάλογο για τις αλλαγές στον Καλλικράτη

«H ΚΕΔΕ επιλέγει να σχολιάζει δημοσιεύματα, αντί να συμμετέχει στο συντεταγμένο διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτή τη συγκυρία δεν ωφελούν τα μεγάλα λόγια, αλλά η έμπρακτη συμβολή όλων στην προσπάθεια που γίνεται για επιβεβλημένες αλλαγές», σημείωνει το υπουργείο Εσωτερικών ως απάντησε σε σχόλια της ΚΕΔΕ για τις προτεινόμενες αλλαγές στον Καλλικράτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο, «αυτήν την προσπάθεια δεν την βοηθούν ανακοινώσεις οι οποίες, ενδεχομένως, υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες με βάση τα πολιτικά πιστεύω των συντακτών τους.  Ας αφήσει λοιπόν, η ΚΕΔΕ, τη σημαία της αδιαλλαξίας και του ανέξοδου εντυπωσιασμού στην άκρη. Χαρακτηρισμοί και εντάσεις που ταιριάζουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, είναι άχρηστες σε επίπεδο θεσμικής επικοινωνίας και συνεννόησης».  

Επιπλέον, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι «η ΚΕΔΕ είναι ευπρόσδεκτη στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρότι εθελοντικά αποφάσισε να περιορίσει την άσκηση του δικαιώματός της να διατυπώνει τις θέσεις της».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «το έργο της Επιτροπής ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, ενώ τα πορίσματα θα δημοσιοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν για περαιτέρω  επεξεργασία από το Υπουργείο Εσωτερικών», προσθέτοντας πως «σκοπός είναι, ύστερα και από την τελική διαβούλευση με τους φορείς επί της πρότασης του υπουργείου, να υπάρξει νομοθετικό αποτέλεσμα στα μέσα του τρέχοντος έτους.»