Ξεκινά άμεσα η ανάπλαση της περιοχής Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά

Ξεκινά άμεσα η ανάπλαση της περιοχής Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αστικής παρέμβασης για την ανάπλαση και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής του Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά, προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ και προθεσμία εκτέλεσης 16 μηνών, ξεκινά άμεσα, μετά τη υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την ανάδοχο εταιρεία.

Σκοπός του έργου είναι η διατήρηση και ανάδειξη του βιομηχανικού χαρακτήρα της περιοχής, με παράλληλη ανανέωση και αναμόρφωση των δομικών του στοιχείων, ενώ εκσυγχρονίζονται οι χρήσεις γης για την προσέλκυση νέων δραστηριοτήτων. Στο νεοδιαμορφωμένο φιλικό προς τους πεζούς και τους φίλους του ποδηλάτου περιβάλλον, προβλέπεται η αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών δυσλειτουργιών και η οργάνωση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ειδικότερα στο πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις όπως: Η οργάνωση ελεύθερων χώρων και χώρων στάσης πεζών και οχημάτων. Η διαπλάτυνση πεζοδρομίων και η ανανέωση δομικών υλικών. Η δημιουργία ποδηλατοδρόμου. Η ανανέωση των στοιχείων φωτισμού και ο εμπλουτισμός του αστικού εξοπλισμού. Η ανακατασκευή οδοστρώματος, με ράμπες και αύξηση των φρεατίων υδροσυλλογής. Η ενίσχυση της φύτευσης και του συστήματος σήμανσης κ.α.