Vl. Putin για D. Trump: Ο καθένας κοιτά τα συμφέροντα της χώρας του

Vl. Putin για D. Trump: Ο καθένας κοιτά τα συμφέροντα της χώρας του

«Ο Donald Trump δεν είναι νύφη μου, ούτε εγώ είμαι νύφη του ή γαμπρός του». Με αυτή τη φράση απάντησε ο Vladimir Putin σε ερώτημα που του τέθηκε για το κατά πόσο αισθάνεται απογοητευμένος από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. «Ο Trump έχει ως οδηγό του τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του και εγώ της δικής μου. Ελπίζω πολύ να καταφέρουμε, όπως έχει δηλώσει και ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, να φτάσουμε σε κάποιου είδους συμβιβασμό στα διμερή και διεθνή προβλήματα».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των χωρών-μελών των BRICS που πραγματοποιείται στην Ξιαμέν της Κίνας, ο Putin απέφυγε να δώσει συνέχεια στη διπλωματική σύγκρουση με την Ουάσινγκτον, το τελευταίο επεισόδιο της οποίας έχει να κάνει με την εντολή να κλείσει το ρωσικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο. «Για την ώρα» δεν θα απαντήσουμε, δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «διατηρεί το δικαίωμα» περαιτέρω μείωσης του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού στη Ρωσία.

Τέλος, όσον αφορά στην Ουκρανία, ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στις φήμες περί εξοπλισμού των κυβερνητικών στρατευμάτων από τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα λύσει το πρόβλημα. Πρότεινε δε την ανάπτυξη δυνάμεων του ΟΗΕ στην ουδέτερη ζώνη που χωρίζει τα κυβερνητικά στρατεύματα από τις δυνάμεις των αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονμπάς.

Φωτογραφία: SOOC

 

Διαβάστε Περισσότερα