Τηλεδιάσκεψη ΚΕΔΕ με Χρυσοχοΐδη - Χαρδαλιά για την αντιπυρική περίοδο

Τηλεδιάσκεψη ΚΕΔΕ με Χρυσοχοΐδη - Χαρδαλιά για την αντιπυρική περίοδο

Την εκταμίευση 102 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αγορά μηχανημάτων έργου που θα μπουν στη μάχη της αντιπυρικής περιόδου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη που είχε χθες με την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανάφερε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ότι η Πολιτική Προστασία θα έχει αυτόνομο πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ και μέσω αυτού, απελευθερώθηκαν 46 εκατ. ευρώ από τα ΠΕΠ ,τα οποία θα προστεθούν στην ενίσχυση των δήμων. Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η σταδιακή μονιμοποίηση των 2.500 εποχικών υπαλλήλων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθυνόμενος στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, τόνισε: «είμαστε άμεσοι συνεργάτες και έχουμε πολλή δουλειά για να προφυλάξουμε το μέλλον των παιδιών μας και αυτό το καλοκαίρι». Υπογράμμισε, επίσης, τον σημαντικό ρόλο της ΚΕΔΕ και του συνόλου της Αυτοδιοίκησης για να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους πολίτες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζήτησε αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων, ώστε οι δήμοι και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς να γνωρίζουν τα όρια ευθυνών τους. Ακόμη, επισήμανε τις χρονοβόρες διαδικασίες που σήμερα απαιτούνται για τον καθαρισμό των οικοπέδων. Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της έγκαιρης ενίσχυσης των δήμων και των συνδέσμων τους με τους απαραίτητους πόρους, τα μέσα και το προσωπικό για την αντιπυρική περίοδο.