Τη Βρετανία θα επισκεφτεί τον Μάιο ο Ταγίπ Ερντογάν

Τη Βρετανία θα επισκεφτεί τον Μάιο ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Βρετανία τον Μάιο, ενώ η Άγκυρα επανέλαβε τη θέση της στην υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία, αρνούμενη να επιρρίψει ευθύνες στη Μόσχα, όπως είπε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής προεδρίας.

Ο πρόεδρος Ερντογάν «θα επισκεφθεί τον Μάιο τη Βρετανία» δήλωσε σήμερα ο Ιμπραήμ Καλίν σε ξένους δημοσιογράφους, χωρίς να ανακοινώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Λονδίνου θεωρούνται ομαλές. Όμως, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες ακολούθησαν το παράδειγμα της Βρετανίας κατηγορώντας τη Ρωσία για την επίθεση εναντίον του πρώην διπλού κατασκόπου και προχωρώντας σε απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τα εδάφη τους, η Τουρκία δεν κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.

Τέλη Μαρτίου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξήγησε ότι η Τουρκία δεν θα λάβει μέτρα κατά της Ρωσίας «βασιζόμενη σε έναν ισχυρισμό».

Για τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, η Βρετανία δεν έχει κανένα λόγο να αισθάνεται απογοητευμένη από τη στάση της Άγκυρας.

«Θέλουμε να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι αυτής της επίθεσης» διαβεβαίωσε. «Ωστόσο, το ερώτημα για το ποιος ευθύνεται παραμένει».

«Έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία, έχουμε καλές σχέσεις με τη Βρετανία. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τις εντάσεις να αυξάνονται μεταξύ των δύο χωρών, με τις οποίες έχουμε καλές σχέσεις» υπογράμμισε ο Καλίν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ