«Θα την θυμόμαστε πάντα αντλώντας διδάγματα από την ζωή της»

«Θα την θυμόμαστε πάντα αντλώντας διδάγματα από την ζωή της»

H Φώφη Γεννηματά δεν είναι ανάμεσά μας. Μια ξεχωριστή γυναίκα και μητέρα, μια δυναμική Πολιτικός, ένας άνθρωπος που έδωσε δύσκολες μάχες στη ζωή του, έχασε τη μάχη από τον καρκίνο. Αφήνει πίσω της ένα τεράστιο κενό στο ΠΑΣΟΚ, στο ΚΙΝΑΛ, στο Πολιτικό Σύστημα. Είμαστε όλοι θλιμμένοι, σοκαρισμένοι και μουδιασμένοι από αυτή την εξέλιξη. 

Η Φώφη Γεννηματά θα είναι πάντα μαζί μας. Θα είναι μαζί μας εμπνέοντας μας πίστη στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο χώρος μας, δυναμισμό, προσήλωση σε αρχές και αξίες. Δείχνοντας τον ρόλο που μπορεί να έχουν γυναίκες Πολιτικοί που διαθέτουν αξιοσύνη και ισχυρές πεποιθήσεις. Κάνοντάς μας να θυμόμαστε πως μπορείς να είσαι ασυμβίβαστος με τα πιστεύω σου και ταυτόχρονα να είσαι ζεστός, φιλικός, ανθρώπινος. Από τη μεγάλη μάχη που έδωσε για χρόνια με τον καρκίνο, μας δίδαξε δύναμη, θάρρος, μαχητικότητα.

Γι αυτό περνάει πια στην Ιστορία σαν εξέχουσα Πολιτικός με συμβολή στην προώθηση των ιδανικών μας και σαν ένας σπάνιος άνθρωπος. Θα τη θυμόμαστε πάντα αντλώντας διδάγματα από τη ζωή και τη δράση της.

* Η Νάντια Γιαννακοπούλου είναι βουλευτής Β2 Τομέα Δυτ. Αθήνας με το ΚΙΝΑΛ