Θα διαγράψει από τα Δίπτυχα τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Θα διαγράψει από τα Δίπτυχα τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σε διαγραφή του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου από τα Δίπτυχά της θα προχωρήσει η ρωσική Εκκλησία λόγω του ουκρανικού ζητήματος, ενώ παράλληλα η Μόσχα αποφάσισε ότι θα διακόψει την προσευχητική και ευχαριστιακή κοινωνία για όσους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος δέχθηκαν ή δεχθούν σε κοινωνία εκπροσώπους των ουκρανικών κοινοτήτων.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση, την οποία επικαλείται το romfea.gr.

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας αποφάσισε ότι όσοι Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος δέχθηκαν ή δεχθούν σε κοινωνία εκπροσώπους των ουκρανικών μη κανονικών σχισματικών κοινοτήτων, θα διακόψει την προσευχητική και ευχαριστιακή κοινωνία» - τόνισε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

Επίσης, πρόσθεσε: «Μετά την εν λόγω επιστολή το όνομα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου θα διαγραφεί από τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ρωσίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Πατριάρχης Κύριλλος δεν θα μνημονεύει στις Θείες Λειτουργίες, μετά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος Ιερώνυμο».

Σε άλλο σημείο, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας υπογράμμισε ότι «η διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας του Πατριαρχείου Μόσχας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, δεν σημαίνει την παύση της κοινωνίας με ολόκληρη την Ελλαδική Εκκλησία».

«Θα συνεχίσουμε να διατηρούμε κοινωνία με όλους εκείνους τους Έλληνες Αρχιερείς που δεν αναγνωρίζουν το ουκρανικό σχίσμα» - υπογράμμισε χαρακτηριστικά.