Θ. Φωτίου: Να φέρουμε σχολικά γεύματα στο εστιατόριο της Βουλής να δείτε ότι δεν είναι συσσίτια

Θ. Φωτίου: Να φέρουμε σχολικά γεύματα στο εστιατόριο της Βουλής να δείτε ότι δεν είναι συσσίτια

Άφωνους άφησε η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου τους βουλευτές, όταν επανερχόμενη στο θέμα των σχολικών γευμάτων τους πρότεινε να τα φέρει στο εστιατόριο της Βουλής  για να δοκιμάσουν και να δουν ότι δεν είναι συσσίτιο. «Να φέρουμε τα σχολικά γεύματα στο εστιατόριο  της Βουλής, να φάνε οι βουλευτές. Να φάτε και αν δείτε τι σημαίνει σχολικό γεύμα και πόσο καλό είναι», είπε η Θεανώ Φωτίου, ολοκληρώνοντας την ομιλία της.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Μανιός έσπευσε χιουμοριστικά να απαντήσει λέγοντας ότι ακόμα και καλά να είναι τα γεύματα, οι βουλευτές κάτι άσχημο θα βρούνε να πούνε, ενώ έτερη βουλευτής αντιπρότεινε η πρόταση να κατατεθεί στην ειδική μόνιμη επιτροπή ισότητας, νεολαίας και δικαιωμάτων του ανθρώπου!

Υπενθυμίζεται ότι χθες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισσάβετ Σκουφά διατεινόταν ότι «τα σχολικά γεύματα αποτελούν ένδειξη μίας ανεπτυγμένης και με κοινωνικό κράτος χώρας». «Κυρία Υπουργέ, κυρία Θεανώ Φωτίου, νομίζω ότι παραλείψατε να αναφέρετε, όπως και παραλείπεται σκοπίμως να αναφερθεί στην Αίθουσα, ότι τα σχολικά γεύματα μάλλον αποτελούν ένδειξη μίας ανεπτυγμένης και με κοινωνικό κράτος χώρας. Διότι τα σχολικά γεύματα σερβίρονται καθημερινά σε όλους τους μαθητές, όλων των σχολικών βαθμίδων, σε δεκατέσσερις χώρες παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων οι «υποανάπτυκτες» ΗΠΑ, Φινλανδία, Σουηδία, Ιαπωνία, Κίνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία κ.λπ.», τόνισε αρχικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσε να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική των Μνημονίων.