Θ. Φωτίου: Εξήγγειλε νέα προγράμματα ΟΑΕΔ και νέα Κέντρα Κοινότητας το Σεπτέμβριο

Θ. Φωτίου: Εξήγγειλε νέα προγράμματα ΟΑΕΔ και νέα Κέντρα Κοινότητας το Σεπτέμβριο

Λειτουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών από το 2019, προώθηση νέων προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ από τον Σεπτέμβριο και σύσταση νέων Κέντρων Κοινότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στο Α' Πρόγραμμα η κυρία Φωτίου εξήγγειλε ότι από τον Σεπτέμβριο θα προκηρυχθούν νέα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για ειδικές κατηγορίες όπως νέους απόρους καθώς και με πανεπιστημιακή μόρφωση.

Κέντρα Κοινότητας

Επίσης, ως το τέλος Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσουν 250 Κέντρα Κοινότητας σε όλη την Επικράτεια προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για όλα τα τρέχοντα προγράμματα και να μειωθεί η γραφειοκρατία. Στα νέα κέντρα, οι πολίτες με το ΑΦΜ τους θα μπορούν να ενημερώνονται και να υποβάλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά, καθώς οι υπηρεσίες θα είναι συνδεδεμένες με όλες τις δομές του κράτους.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί

Αναφορικά με τις ελλείψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, η κυρία Φωτίου δήλωσε ότι φέτος θα γίνουν δεκτά 100.000 παιδιά και από το 2018 θα υπάρξει πιλοτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης νέων σταθμών ώστε το 2019 να είναι έτοιμοι.

Καταλήγοντας η Θεανώ Φωτίου συμπλήρωσε ότι «μπορεί να μην έχουμε φιλικά media προς εμάς και να αντιμετωπίζουμε ένα αίσχος καθημερινής διαστρέβλωσης και υστερίας, αλλά αυτά που κάνουμε θα τα νιώσει ο λαός στην καθημερινότητά του».

 

Φωτογραφία αρχείου SOOC