Tesla: Βουτιά των παραγγελιών τον Μάιο στην Κίνα

Tesla: Βουτιά των παραγγελιών τον Μάιο στην Κίνα

Σχεδόν στο ήμισυ υποχώρησαν οι παραγγελίες οχημάτων στην Κίνα για την Tesla τον Μάιο, με φόντο το γεγονός ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών του Πεκίνου.

Ειδικότερα, οι μηνιαίες καθαρές παραγγελίες της εταιρείας στην Κίνα μειώθηκαν σε περίπου 9.800 τον Μάιο, ενώ τον Απρίλιο ήταν περισσότερες από 18.000.

Σημειώνεται ότι η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για την Tesla - μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες - και αντιπροσωπεύει περίπου το 30% των πωλήσεών της.

Το τελευταίο διάστημα η αμερικανική εταιρεία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έλεγχο σχετικά με τον χειρισμό παραπόνων πελατών της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει το Reuters τον περασμένο μήνα, είχε ζητηθεί από το προσωπικό σε ορισμένα κινεζικά κυβερνητικά γραφεία έχει μην σταθμεύουν αυτοκίνητα Tesla σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια για τις κάμερες που έχουν εγκατεστημένες.

Από την πλευρά του, ο κολοσσός του Έλον Μασκ προσπαθεί να ενισχύσει τις σχέσεις της με τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας, ενώ διεύρυνε και την ομάδα κυβερνητικών σχέσεών της, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Reuters.

Στο πλαίσιο αυτό εγκατέστησε μονάδα στην Κίνα για να αποθηκεύει τοπικά δεδομένα και σχεδιάζει να ανοίξει πλατφόρμα δεδομένων για τους πελάτες της.