Τ. Ερντογάν: «Εύχομαι να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα όσοι επιδιώκουν τετελεσμένα»

Τ. Ερντογάν: «Εύχομαι να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα όσοι επιδιώκουν τετελεσμένα»

«Θέλουν να μας εγκλωβίσουν στις ακτές μας στην Ανατολική Μεσόγειο με ένα νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αναφέρθηκε ξανά στη χρήση στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή. «Όσοι μας υψώνουν το ανάστημά τους, εύχομαι να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα όταν έρθει η ώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Ερντογάν είπε ότι στο θέμα της ασφάλειας αλλά και των συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο «η θέση της Τουρκίας παραμένει σταθερή μέχρι τέλους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα χρησιμοποιήσουμε και τη διπλωματία και τη στρατιωτική ισχύ για την ανεξαρτησία της Τουρκίας», ενώ υποστήριξε ότι «τις τελευταίες μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα».

Ο πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ακόμα ότι η Τουρκία είναι μια χώρα που έφτασε στο σημείο να έχει λόγο στην περιοχή και στον κόσμο, προσθέτοντας ότι εάν χρειαστεί έχει την υποδομή και τη θέληση να ενεργοποιήσει αποτελεσματικά τόσο την διπλωματία της όσο και την στρατιωτική της ισχύ.

«Σε αυτούς που αντί να κάτσουν στο τραπέζι μαζί μας αγωνίζονται με τις διαλυμένες στρατιωτικές τους δυνάμεις, αφήνω απέξω την ιστορία και τους συμβουλεύω να εξετάσουν απλώς τη διπλωματική μας δουλειά και τις στρατιωτικές μας επιχειρήσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια», είπε ο τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι «όσοι μας υψώνουν το ανάστημά τους, εύχομαι να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα όταν έρθει η ώρα».

Καταλήγοντας, δε, επισήμανε ότι «αναμένουμε από τις χώρες τις ΕΕ οι οποίες αν και δεν μπόρεσαν να δώσουν καλές εξετάσεις στην Κύπρο, τη Συρία και τη Λιβύη, να ακολουθήσουν μια συνεπή γραμμή στην ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία όπως και στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων, έτσι και στο θέμα της ανατολικής Μεσογείου θα συνεχίσει μέχρι τέλους την αποφασιστική της στάση και την ενεργή πολιτική της», είπε.

Διαβάστε ακόμα:

Χ. Ακάρ: Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της στη «Γαλάζια Πατρίδα»

Σύμβουλος Ερντογάν: Θα βουλιάξουμε το Σαρλ Ντε Γκολ

Bloomberg: Απομονώνεται η Τουρκία - Ο ρόλος της Μέρκελ στα ελληνοτουρκικά