Συρία: Δεκάδες στρατιώτες έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες στις μάχες με το ΙΚ

Συρία: Δεκάδες στρατιώτες έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες στις μάχες με το ΙΚ

Δεκάδες στρατιώτες των συριακών ενόπλων δυνάμεων έχουν σκοτωθεί τις τρεις τελευταίες ημέρες, στις μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές προωθήθηκαν την Δευτέρα κοντά στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ, αφού προηγουμένως είχαν εξαπολύσει επίθεση στις πόλεις Αϊάς και Μπεγκαϊλίγια, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία.

Το ΙΚ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ ενώ η Δαμασκός έχει υπό τον έλεγχό της μόνο ορισμένα τμήματα της ομώνυμης πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του στρατιωτικού αεροδρομίου — είναι ένας από τους ελάχιστους θύλακες στην ανατολική Συρία που ελέγχονται ακόμη από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι από το Σάββατο έχουν σκοτωθεί στις μάχες 120 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και 70 μαχητές του ΙΚ.

Νωρίτερα σήμερα το ΙΚ ανακοίνωσε ότι κατέλαβε δύο στρατιωτικά οχήματα και προωθήθηκε περαιτέρω, σε βάρος των κυβερνητικών δυνάμεων, κοντά στην πόλη Αϊάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ