Συνάντηση Ομπάμα με τις οικογένειες των θυμάτων του Σαν Μπερναρντίνο

Συνάντηση Ομπάμα με τις οικογένειες των θυμάτων του Σαν Μπερναρντίνο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε την Παρασκευή σχεδόν για τρεις ώρες με τις οικογένειες των περισσότερων από τα θύματα του μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο και είπε πως συγκινήθηκε από την έμφαση που δίνουν στην ανεκτικότητα έπειτα από τις επιθέσεις της 2ας Δεκεμβρίου.

"Όσο δύσκολο κι αν είναι αυτή την ώρα για αυτούς και για ολόκληρη την κοινότητα, αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και την ενότητα και την αγάπη που υπάρχουν σε αυτή την κοινότητα και σε αυτή τη χώρα", είπε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση.

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στους πυροβολισμούς στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια στις 2 Δεκεμβρίου, όταν ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ, φανατικοί μουσουλμάνοι, άρχισαν να πυροβολούν συναδέλφους του Φαρούκ σε ένα πάρτι.

Ο πρόεδρος και η σύζυγός του, Μισέλ, πέρασαν σχεδόν τρεις ώρες με μέλη των οικογενειών των θυμάτων στη βιβλιοθήκη του Λυκείου Ίντιαν Σπρινγκ, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Οι Ομπάμα, τους οποίους υποδέχθηκε κατά την άφιξή τους στο Σαν Μπερναρντίνο ο δήμαρχος Κάρεϊ Ντέιβις και ο επόπτης της κομητείας Τζέιμς Ράμος, έκαναν την επίσκεψη αυτή καθ΄οδόν προς τη Χαβάη όπου θα περάσουν τις διακοπές τους.

Την Πέμπτη οι ομοσπονδιακές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες στον Ενρίκε Μάρκες για παροχή υλικής υποστήριξης στον Φαρούκ και στη Μαλίκ. Ο Μάρκες φέρεται να αγόρασε δύο τουφέκια που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση και να σχεδίαζε να διενεργήσει επιθέσεις μαζί με τον Φαρούκ το 2011.

Ο διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) Τζέιμς Κόμεϊ δήλωσε την Τετάρτη πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Φαρούκ ή η Μαλίκ ήταν μέλη ενός οργανωμένου πυρήνα ή ότι είχαν οποιαδήποτε επαφή με οργανώσεις μαχητών στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ