Συμφωνία Β. Λεβέντη - G. Verhofstadt να τεθεί το σχέδιο των "9 σημείων" στο Ευρωκοινοβούλιο

Συμφωνία Β. Λεβέντη - G. Verhofstadt να τεθεί το σχέδιο των "9 σημείων" στο Ευρωκοινοβούλιο

Τα «εννέα σημεία» της Ένωσης Κεντρώων για την επανεκκίνηση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας ανέπτυξε ο πρόεδρος του κόμματος Βασίλης Λεβέντης στον Guy Verhofstadt, πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του της Ένωσης Κεντρώων, «ο κ. Guy Verhofstadt συμφώνησε στην αναγκαιότητα υπεράσπισης των δομικών μεταρρυθμίσεων και της αυτοκάθαρσης που προτείνει η Ένωση Κεντρώων και υποσχέθηκε να θέσει το θέμα της υποστήριξης των εννέα κομβικών μεταρρυθμίσεων ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Ο κ. Λεβέντης «εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη αυτοκάθαρσης τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στην ανάγκη να υπάρξει για τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια μορατόριουμ πληρωμών των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας οι οποίες δέον να μετακυλιστούν πέραν της πενταετίας με μηδενικό επιτόκιο», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται:

«Εξίσου σημαντικό ρόλο απέδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στον επαναπατρισμό των 130 δισ. ευρώ, καταθέσεων Ελλήνων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τράπεζες του εξωτερικού, οι οποίες πρέπει να επιστρέψουν εντός του επόμενου εξαμήνου χωρίς κυρώσεις, προκειμένου να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα και να μπορέσει να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας μέσω εσωτερικών επενδύσεων σε ποσοστό 30 με 40% των εισερχόμενων κεφαλαίων».

Ο κ. Λεβέντης δήλωσε επίσης ότι θεωρεί το σχηματισμό μιας οικουμενικής κυβέρνησης στις αρχές του 2016 τη μοναδική λύση για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα, προκειμένου να ανακτήσει την αξιοπιστία της και διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να στηρίξει μια τέτοια λύση και να συμμετάσχει σ' αυτήν, εφόσον υπάρξει δέσμευση ως προς την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ήτοι τα κομβικά «εννέα σημεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ