Συλλαλητήριο αγροτών την Παρασκευή

Συλλαλητήριο αγροτών την Παρασκευή

Αγροτικό παναργολικό συλλαλητήριο, κατά του ασφαλιστικού που προωθεί η κυβέρνηση, διοργανώνει για την προσεχή Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας, στην εθνική οδό ''Αργους - Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας στην Δαλαμανάρα και καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος με τα τρακτέρ τους.

Στο κάλεσμα συμμετοχής στο αγροτικό συλλαλητήριο επισημαίνεται πως, «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στην Βουλή το επόμενο διάστημα, νόμο με την άγρια και εξοντωτική φορολόγηση και νόμο -λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση. Φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και με προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά. Τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ. Την ίδια στιγμή η σοδειά μας μένει απούλητη ή στην καλύτερη την παίρνουν τσάμπα οι έμποροι, σε τιμές που δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής».

Προσθέτουν πως, «όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων που προσπαθούν να βγάλουν από την παραγωγή το σύνολο των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, για να μείνουν οι μεγαλοαγρότες και οι μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις. Ο αγώνας που κάνουμε είναι αγώνας επιβίωσης. Είναι μονόδρομος για εμάς τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς να στήσουμε ένα ισχυρό μπλόκο ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει, μας πετάει από τα χωράφια μας και τα κοπάδια μας».

Επισημαίνουν ότι συντονίζουν τον αγώνα τους με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και μεταξύ άλλων, στα αιτήματα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας είναι, η κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, και των τελών για γεωτρήσεις, ΟΣΔΕ, πιστοποίησης ψεκαστικών κ.ά, αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Επίσης ζητούν, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, καθώς και καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, με μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Πέραν των γενικών αιτημάτων οι αγρότες της Αργολίδας, ζητούν να ληφθούν μέτρα πρόληψης από τον ιό της τριστέτσας στα εσπεριδοειδή, ένταξή του στις αποζημιώσεις του φυτικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ, να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής στον Ανάβαλλο, για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, κοινωνική απόσυρση των εσπεριδοειδών με κρατική παρέμβαση, σε συνεταιριστικά συσκευαστήρια και τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και αξιοπρεπές εισόδημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ