Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεθαύριο ο Γ. Πανούσης

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μεθαύριο ο Γ. Πανούσης

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, θα προσέλθει μεθαύριο Πέμπτη, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο των δύο προκαταρκτικών ποινικών ερευνών που διέταξε την περασμένη Παρασκευή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, μετά τις καταγγελίες του κ. Πανούση περί απειλών κατά της ζωής του, κ.λπ. και την μηνυτήρια αναφορά που έχουν καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας.

Παράλληλα, δεν μπορεί να εκτελεστεί η παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη προς το κ. Δασούλα, με την οποία ζητούσε να αναζητήσει στοιχεία από τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί ή να ανασύρει τη δικογραφία σε περίπτωση που αυτή έχει τεθεί στο αρχείο, αναφορικά με το περιστατικό της κατάληψης του Πανεπιστημίου Αθηνών (18.2.2009) και τον τραυματισμό του κ. Πανούση.

Δεν μπορεί να εκτελεστεί η παραγγελία γιατί η επίμαχη δικογραφία έχει τεθεί στο αρχείο και δεν μπορεί να ανασυρθεί, καθώς τα όποια πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα πιθανά να είχαν διαπραχθεί, έχουν παραγραφεί, λόγω παρέλευσης της 5ετίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ