Στόλτενμπεργκ: Επικίνδυνη και ανεύθυνη η ρητορική Πούτιν

Στόλτενμπεργκ: Επικίνδυνη και ανεύθυνη η ρητορική Πούτιν

Η κίνηση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει τις ρωσικές δυνάμεις σε συναγερμό είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη και προστίθεται στο επιθετικό μοτίβο του Ρώσου προέδρου σχετικά με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Πρόκειται για μια επικίνδυνη ρητορική. Είναι μια ανεύθυνη συμπεριφορά. Και φυσικά όταν συνδυάζεις αυτήν τη ρητορική με το τι κάνουν στο πεδίο στην Ουκρανία, το να διεξάγουν πόλεμο εναντίον ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου έθνους, να πραγματοποιούν πλήρη εισβολή στην Ουκρανία, αυτό προστίθεται στη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο Στόλτενμπεργκ στην εκπομπή State of the Union του CNN.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είχε δώσει εντολή στις πυρηνικές δυνάμεις της χώρας του να βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς συναγερμού, μετά τις επιθετικές ανακοινώσεις από τις ηγεσίες ΝΑΤΟϊκών χωρών, όπως είπε. «Οι δυτικές χώρες όχι μόνο λαμβάνουν εχθρικά μέτρα εναντίον της χώρας μας σε οικονομικό επίπεδο, αλλά οι ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ κάνουν επιθετικές δηλώσεις προς τη χώρα μας. Έτσι, διέταξα τις ρωσικές δυνάμεις αποτροπής σε ειδικό καθεστώς συναγερμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.