Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών σήμερα ο Νίκος Μανιαδάκης

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών σήμερα ο Νίκος Μανιαδάκης

Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, όπου θα αποφασιστεί εάν θα επικυρωθεί ή όχι η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα, θα βρεθεί σήμερα το πρωί ο Νίκος Μανιαδάκης. 

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, ο άλλοτε προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για την υπόθεση της Novartis θα προσπαθήσει, με πολυσέλιδο υπόμνημα, να αντικρούσει όσα του καταλογίζονται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να μην του απαγορευτεί τελικά η έξοδος από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανιαδάκης αναμένεται να υποστηρίξει πως στην εισαγγελική διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, δεν περιλαμβάνεται η ανάκληση της ιδιότητας του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, γεγονός που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, καθιστά τον περιοριστικό αυτό όρο άκυρο.

Όσο για την άποψη των εισαγγελικών λειτουργών ότι είναι ύποπτος φυγής, ο άλλοτε σύμβουλος δύο πρώην υπουργών θα επιμείνει ότι όχι μόνο αυτό δεν ισχύει, αλλά ήταν και είναι πάντοτε παρών, στη διάθεση της Δικαιοσύνης. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Μανιαδάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη». Ο συνήγορος του Θόδωρος Μαντάς δήλωσε πως ο εντολέας του εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο όπου: «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

Σε ερώτηση αν αναφέρθηκε σε πιέσεις ο κ. Μαντάς ανέφερε ότι «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία... Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».