Στο Μαξίμου μεταφέρθηκε η σύγκρουση των μελών του ΠΑΜΕ με την αστυνομία

Στο Μαξίμου μεταφέρθηκε η σύγκρουση των μελών του ΠΑΜΕ με την αστυνομία

Νέα ένταση επικράτησε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου και κατέληξε η πορεία μελών του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας. 

Η πορεία έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον δρόμο έκλειναν κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τις κλούβες, προσπαθώντας να περάσουν και η αστυνομία τους απώθησε με τη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, τα μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στη στοά που βρίσκεται η είσοδος του υπουργείου Εργασίας, σπάζοντας τα στόρια που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας, ενώ κατά την είσοδό τους αφαίρεσαν τα γράμματα που βρίσκονται πάνω από την είσοδο του υπουργείου.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, που βρισκόταν στο κτίριο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Νωρίτερα, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, η οποία στη συνέχεια απεσύρθη.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην προσωρινή απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας, στην οποία προβλεπόταν η κήρυξη απεργίας μόνο με ύπαρξη πλειοψηφίας από το 50% + 1 των μελών του συνδικάτου.

Ωστόσο, η τροπολογία θα κατατεθεί εκ νέου σε επόμενο νομοσχέδιο, μετά από νομοτεχνικές βελτιώσεις και θετικές τροποποιήσεις στις προβλέψεις τους, προκειμένου να δοθεί και ο χρόνος για ευχερέστερη συζήτηση στο Κοινοβούλιο, ώστε να μην υπάρχουν προσχηματικές ενστάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμα:

- Το υπουργείο Εργασίας κάνει πίσω για τις απεργίες

Φωτογραφίες Intime News