Στο αρχείο η υπόθεση διερεύνησης λογαριασμών του Κ. Σημίτη

Στο αρχείο η υπόθεση διερεύνησης λογαριασμών του Κ. Σημίτη

Στο αρχείο τέθηκε από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες, η υπόθεση διερεύνησης των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, μελών της οικογένειάς του, αλλά και δύο μελών της κυβέρνησής του που υπηρέτησαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης το 2003.

Πρόκειται για τους κ.κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Ευάγγελο Μαλέσιο. Ο φάκελος οικονομικού ελέγχου είχε σχηματιστεί με παραγγελία της επικεφαλής της Αρχής, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη, τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το dikastiko.gr, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία μαύρου χρήματος.

Σημειώνεται πως η παραγγελία για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών είχε γίνει με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονταν σε κατάθεση Γάλλου, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος σε επιχειρηματικό όμιλο, που ενεπλάκη στην προμήθεια του ελληνικού Δημοσίου για τις φρεγάτες.

Πρόκειται για τον Μισέλ Ζοσεράν, η κατάθεση του οποίου έχει δοθεί το 2006 στις γαλλικές δικαστικές αρχές και βρίσκεται στη δικογραφία για τις φρεγάτες από πολλά χρόνια, χωρίς έως πρόσφατα να έχει απασχολήσει ειδικά τις ελληνικές δικαστικές αρχές.