Στηρίζουν Rajoy οι κεντροδεξιοί υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε.

Στηρίζουν Rajoy οι κεντροδεξιοί υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε.

Οι κεντροδεξιοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης στηρίζουν την άρνηση της κυβέρνησης της Ισπανίας να αναγνωρίσει το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στην Καταλονία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας.

Ενώ το θέμα δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα των συναντήσεων χθες και σήμερα στο Λουξεμβούργο, ο Luis de Guindos δήλωσε ότι η κρίση στην Καταλονία συζητήθηκε στην άτυπη πρωινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Όλοι στήριξαν τη θέση της ισπανικής κυβέρνησης», δήλωσε ο de Guindos σε δημοσιογράφους. «Είμαι βέβαιος ότι και οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι συνάδελφοί μας θα μας στηρίξουν».

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Καταλονίας, Carles Puigdemont, αναμένεται να μιλήσει σήμερα το απόγευμα ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου, με σοβαρό ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

«Ελπίζω ότι αυτό δεν θα εξελιχθεί σε κρίση για το ευρώ και την ΕΕ», δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Hans Joerg Schelling. «Υπάρχει, ωστόσο, ο κίνδυνος σύγκρουσης των ακραίων θέσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ