Στη σκιά των τζιχαντιστών ζει η γηραιά ήπειρος

Στη σκιά των τζιχαντιστών ζει η γηραιά ήπειρος

Την ανάγκη για στενότερη συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας άλλων χωρών επεσήμανε ο υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, καθώς ο συναγερμος για ένα τρομοκρατίκό χτύπημα στο Μόναχο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς αναζωπύρωσε τους φόβους για μια επίθεση στην χώρα.
Ο γερμανός υπουργός εσωτερικών επισήμανε ότι η απειλή μιας επίθεσης δεν έχει εξαλειφθεί. Μιλώντας στην Μπιλντ ο ντε Μεζιέρ τόνισε "τη νέα χρονιά η κατάσταση θα παραμείνει πολύ σοβαρή". Στη συνέχεια έσπευσε να σημειώσει ότι "στο μέλλον θα βασιζόμαστε περισσότερο, σε σχέση με το παρελθόν, στη στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας άλλων χωρών και την ανταλλαγή πληροφοριών".
Λίγο πριν την εκπνοή του 2015, η γερμανική αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση δύο σιδηροδρομικών σταθμών στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας αφού έλαβε πληροφορίες ότι πρόσωπα από το Ιράκ και τη Συρία σχεδίαζαν επιθέσεις.
Οι σταθμοί λειτούργησαν εκ νέου λίγες ώρες αργότερα και οι αρχές είπαν ότι δε γνωρίζουν καν εάν οι ύποπτοι αυτοί είναι υπαρκτά πρόσωπα.
Οι δηλώσεις ντε Μεζιέρ έρχονται μετά τις επισημάνσεις αναλυτών, ειδικών σε θέματα τρομοκρατίας, ότι θα πρέπει να αναμένονται και νέες τρομοκρατικές απειλές και ματαιώσεις σημαντικών εκδηλώσεων, καθώς οι τζιχαντιστές φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα να φέρουν εις πέρας τρομοκρατικά χτυπήματα, επαγγελματικά σχεδιασμένα.
Κατά την άποψη των ειδικών οι υπηρεσίες ασφαλείας της γηραιάς ηπείρου θα πρέπει να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι οι ισλαμοφασίστες του Ισλαμικού Κράτους δείχνουν να έχουν και την πρόθεση και την ικανότητα να επιτεθούν εναντίον ευρωπαϊκών στόχων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ