ΣτΕ: Δεκτές τρεις αιτήσεις ακύρωσης της «Ελληνικός Χρυσός» κατά ΥΠΕΝ

ΣτΕ: Δεκτές τρεις αιτήσεις ακύρωσης της «Ελληνικός Χρυσός» κατά ΥΠΕΝ

Δεκτές έγιναν από το ΣτΕ οι τρεις αιτήσεις ακύρωσης που είχε καταθέσει η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» κατά του ΥΠΕΝ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας θέμα άρνησης του υπουργείου να εκδώσει αποφάσεις για παραστάσεις αδειών άμεσα συνδεδεμένες με την εξέλιξη της επένδυσης. Το ΣτΕ θέτει θέμα άμεσης έκδοσης των σχετικών αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρεις αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν την «Ελληνικός Χρυσός» και αναμένεται να καθαρογραφούν τις επόμενες ημέρες. ώστε να τεθούν επισήμως σε ισχύ, αφορούν αιτησεις ακύρωσης της εταιρείας που είχαν κατατεθεί το 2016 και το 2017. Οι αιτήσεις κατά του ΥΠΕΝ ήταν σχετικά με:  

α) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει διετή παράταση ισχύος της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών»,

β) παράλειψη της Διοίκησης να χορηγήσει συμπληρωματική- τροποποιητική άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του έργου «Μονάδας εμπλουτισμού Σκουριών» και

γ) παράλειψη της Διοίκησης στη χορήγηση ετήσιας παράτασης της άδειας εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των «Βοηθητικών Εγκαταστάσεων και Υποδομών Εξυπηρέτησης Σκουριών».