Στάση εργασίας των ΜΜΜ την Πέμπτη

Στάση εργασίας των ΜΜΜ την Πέμπτη

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν την Πέμπτη οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, όπως και τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς οι εργαζόμενοι στα συγκεκριμένα μέσα σταθερής τροχιάς θα συμμετέχουν πλήρως στην 24ωρη γενική απεργία που έχουν εξαγγείλει ταυτόχρονα η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου 2015 (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ δεν θα κινηθούν από την έναρξη της πρωϊνής βάρδιας έως τις 9 π.μ και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας. Επίσης, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) και το τραμ δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 π.μ. και από 4 μ.μ. έως λήξη της βάρδιας.

Ματαιώσεις δρομολογιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ματαιώσεις στα βραδινά σιδηροδρομικά δρομολόγια της Τετάρτης θα υπάρξουν λόγω της συμμετοχής της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), στην γενική απεργία της Πέμπτης που κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο και δεν θα πραγματοποιείται η κυκλοφορία των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δ. Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. Επίσης, την ημέρα της απεργίας θα ματαιωθούν όλα τα δρομολόγια λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών που ματαιώνονται είναι:

Τετάρτη 11/11/2015 (προηγούμενη απεργίας)

Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών: 600/601

Μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας - Θεσσαλονίκης: 743/ IC 85

Μεταξύ Πειραιώς - Αθηνών - Αφιδνών - Χαλκίδας - Αφιδνών - Αθηνών - Πειραιώς: 2540/12540/12545/2545

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Δικαίων - Αλεξανδρούπολης: IC 90

Μεταξύ Λάρισας - Βόλου - Λάρισας: 2576 /2577

Πέμπτη 12/11/2015

Όλες οι επιβατικές αμαξοστοιχίες, καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του δικτύου, εκτός των διεθνών δρομολογίων που στο ελληνικό τμήμα θα εκτελεστούν με λεωφορεία.

Σημειώνεται, πως οι αμαξοστοιχίες 600-601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Πέμπτη προς Παρασκευή) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα.

Παρασκευή 13/11/2015 (επόμενη ημέρα της απεργίας)

Στο τμήμα γραμμής μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82 και στο τμήμα γραμμής μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 91.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ