Στ. Μάνος: Η αποκάλυψη του σχεδίου μείωσης των τελών χρήσης απέτρεψε το σκάνδαλο
Digea

Στ. Μάνος: Η αποκάλυψη του σχεδίου μείωσης των τελών χρήσης απέτρεψε το σκάνδαλο

Στο θέμα της ενδεχόμενης μείωσης των τελών χρήσης του φάσματος από τη DIGEA κατά 50% επανέρχεται με ανάρτησή του ο Στέφανος Μάνος επισημαίνοντας πως η δημοσιοποίηση από τον ίδιο της υπόθεσης έβαλε φρένο για την ώρα σε ένα νέο δώρο προς τα κανάλια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μάνος επισημαίνει «Η χθεσινή μου ανάρτηση για τη DIGEA προκάλεσε ενδιαφέρον. Ευτυχώς. Υπάρχουν έντιμοι άνθρωποι στο Δημόσιο. Με πληροφόρησαν ότι τα δώρα προς τα κανάλια δόθηκαν από την κυβέρνηση. Εγώ απλώς δεν τα είχα προσέξει. Η πανδημία ήταν το πρόσχημα. Χαίρομαι διότι η ανάρτηση μου έβαλε φρένο σε νέο δώρο. Για την ώρα…»

Και συνεχίζει μιλώντας χαρακτηριστικά για «κυβερνητικά δώρα: Ν.4690/2020 Α104 άρθρο τεσσαρακοστό τρίτο. Για πέντε μήνες (Μάρ. 20 - Ιουλ.20) τα κανάλια θα πληρώνουν το 50% των υποχρεώσεων τους στη DIGEA. Λόγω COVID-19. Ν.4764/2020 Α256 άρθρο 186. Για πέντε μήνες τα περιφερειακά κανάλια θα πληρώνουν (Οκτ.20-φεβ.21) το 50% των υποχρεώσεων τους στη DIGEA».

«Συμπεραίνω ότι επειδή έληξε το ευνοϊκό καθεστώς των νόμων οι ενδιαφερόμενοι αναζητούσαν κάτι καινούργιο. Ευτυχώς δεν το κατάφεραν. Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι θεσμοθετημένος ο θεσμός του whistleblower (www.epant.gr/digital/whistleblowing). Στην ΕΕΤΤ δεν είναι και δεν μου φαίνεται τυχαίως» συμπληρώνει. 

Η ανάρτηση του Στέφανου Μάνου: