Στ. Καλαφάτης: Αναξιοποίητη η ελληνική προεδρία στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου

Στ. Καλαφάτης: Αναξιοποίητη η ελληνική προεδρία στη Μακροπεριφέρεια Αδριατικής - Ιονίου

Με αφορμή την Υπουργική Σύνοδο των Ιωαννίνων, με την οποία ουσιαστικά ολοκληρώνεται η ελληνική προεδρία της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου της Ε.Ε. (EUSAIR), ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, κάνει λόγο για μια «αναξιοποίητη ευκαιρία».

Ο βουλευτής Α'' Θεσσαλονίκης της ΝΔ αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «στο τέλος Μαΐου ολοκληρώνεται η ελληνική προεδρία της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου της Ε.Ε. (EUSAIR). Άλλη μια ευκαιρία της χώρας, να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια σειρά ζητημάτων σ΄ αυτή την ευαίσθητη περιοχή, περνά αναξιοποίητη». 

Όπως τονίζει ο κ. Καλαφάτης, «η Επίτροπος κυρία Κορίνα Κρέτσου, που πριν τρεις μήνες προειδοποιούσε για έλλειψη προόδου της στρατηγικής Αδριατικής – Ιονίου υπό την ελληνική προεδρία, δυστυχώς δικαιώνεται. Στην Υπουργική Σύνοδο των Ιωαννίνων η ελληνική προεδρία δεν είχε να παρουσιάσει κανένα έργο και περιορίστηκε στη διατύπωση ευχολογίων περί μελλοντικής εντατικοποίησης των προσπαθειών εξεύρεσης πόρων για μεγάλα διασυνοριακά έργα».