Σκυλακάκης: Στα 500 εκατ. ευρώ το βάρος των πυρκαγιών στον προϋπολογισμό

Σκυλακάκης: Στα 500 εκατ. ευρώ το βάρος των πυρκαγιών στον προϋπολογισμό

Σε περίπου 500 εκατ. ευρώ εκτιμάται το πρόσθετο βάρος των πυρκαγιών στον εθνικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη. Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους, επανέλαβε ότι θα παγώσει, όπως έχει θεσμοθετηθεί.

Αναλυτικά, σε έκτακτη σύσκεψη το πρωί της Πέμπτης θα τεθεί η διαμόρφωση συνεκτικού σχεδίου για την επούλωση των πληγών από τις πυρκαγιές, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός στον ANT1.

Όπως τόνισε, άμεσα θα ενεργοποιηθεί ό,τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ επανέλαβε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπει σειρά από δράσεις τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής όσο και για την ενίσχυση των υποδομών πυροπροστασίας.

Βέβαια, οι δράσεις θα αποδώσουν, όπως τόνισε, σε βάθος χρόνων ειδικά σε ό,τι αφορά την ανάταξη του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Μέτρα στήριξης και ΕΝΦΙΑ

 

Επισήμανε πάντως, μέχρι στιγμής, ότι με βάση τις εκτιμήσεις, περίπου 500 εκατ, ευρώ θα είναι το πρόσθετο βάρος στον εθνικό προϋπολογισμό. Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους, ο Θ. Σκυλακάκης επανέλαβε ότι θα παγώσει όπως έχει ήδη θεσμοθετηθεί, ενώ τόνισε ότι το μείζον είναι η ταχύτητα υλοποίησης των μέτρων στήριξης.

Σε σχέση με το πρόγραμμα των φοροελαφρύνσεων και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ανέφερε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της οικονομίας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία για αναθεώρηση προς τα πάνω του ρυθμού ανάπτυξης για φέτος, λόγω κυρίως της καλύτερης του αναμενομένου πορείας του Τουρισμού.