Σήμερα τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα στο «Αττικόν»
Κορονοϊός

Σήμερα τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα στο «Αττικόν»

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές αρχές για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη χώρα μας, την ώρα που αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί ασθενής στο Νοσοκομείο «Αττικόν», ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό.

Συγκεκριμένα, ο άντρας διακομίστηκε το απόγευμα της Τρίτης στο «Αττικόν» και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες περιορισμού του, ενώ δείγμα του ασθενούς δόθηκε για εξέταση ώστε να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τον νέο κορονοϊό, με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα.

Σημειώνεται πως μέχρι χθες ελέγχθηκαν ακόμη τρία ύποπτα κρούσματα, τα οποία ήταν όλα αρνητικά στον κορονοϊό, σύμφωνα με τα εργαστηριακά αποτελέσματα.

Επρόκειτο για 40χρονο με γερμανική υπηκοότητα ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και εξετάστηκε για τυχόν μόλυνση από τον κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας, για έναν νεαρό Ουκρανό ναυτικό που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με ύποπτα συμπτώματα και ένα 4χρονο παιδί το οποίο είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» 

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και την Τρίτη προχώρησε στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό. «Πτυχές του σχεδίου για τον κορονοϊό θα εξελίσσονται ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει πως «χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πανικός. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΠΟΥ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα μέτρα που λαμβάνουμε είναι σε συνεννόηση με τους διεθνείς οργανισμούς».