Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους που είτε δηλώνοντας...  αφυπνισμένοι είτε παραπέμπουν στο μέλλον δεν συμμετέχουν συνειδητά στο πρόγραμμα Ελευθερία και στο χτίσιμο της ανοσίας που πλέον καθίσταται επιτακτικότερο δεδομένης της εμφάνισης της μετάλλαξης Δέλτα.

Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να μην κλείσει κοινωνία και οικονομία και να λάβει μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Ήδη καθίστανται δυσκολότερη η μετακίνηση των ανεμβολίαστων ενώ και τα μέτρα για την εστίαση και τη διασκέδαση κινούνται προς την κατεύθυνση της προτροπής να αλλάξουν στάση.

Το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια αλλά πολλοί πολίτες αποφεύγουν να προχωρήσουν στο κλείσιμο ραντεβού φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη ανάληψης μέτρων και πρωτοβουλιών από την πλευρά της κυβέρνησης που στέλνει σαφές μήνυμα προς όλες τις πλευρές αναφορικά με τις προθέσεις της.

Η σχετική αναφορά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση είναι χαρακτηριστική. «Η κοινωνία και η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσει από τη στιγμή που υπάρχει καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση σε εμβόλια δήλωσε για να προσθέσει πως οριζόντια περιοριστικά μέτρα δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά». 

Μάλιστα διευκρίνισε ότι μέτρα που θα χρειαστεί να ληφθούν θα έχουν τοπικό και σημειακό χαρακτήρα σημειώνοντας με έμφαση ότι θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους ενώ πλέον δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη.

Είχε προηγηθεί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος σε ανάρτησή του ξεκαθάρισε πως «Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια»

Μάλιστα και ο Α. Σκέρτσος σημείωσε ότι δεν πρόκειται «να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική».

Σε ανάλογη τοποθέτηση προχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο οποίος τόνισε ότι «από την ώρα που υπάρχει η δυνατότητα του εμβολιασμού το lockdown δεν μπορεί να είναι λύση» υπογραμμίζοντας ότι «Δεν μπορεί να έχουμε λύσεις που θα έχουν σοβαρές δημοσιονομικές επιπτώσεις, που όλοι αντιλαμβανόμαστε γιατί όλα αυτά αθροίζονται και εμείς δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να έχουμε κάποιο "ατύχημα" στα δημοσιονομικά της χώρας».

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αναφορικά με τις μετακινήσεις και την ανάγκη να προβαίνουν σε τεστ πριν μετακινηθούν σε νησιά (για τις χερσαίες μετακινήσεις η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε περιοχής) έρχονται να προστεθούν σε αυτά που αφορούν στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Στόχος να πεισθούν οι πολίτες να σπεύσουν και να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού και να ανακτήσουν την κανονικότητα πως και τα δικαιώματα που έχουν περιοριστεί.

Η μετάλλαξη Δέλτα και η επέλαση της έχει καταστεί επιτακτικότερη τη λήψη μέτρων ταχύτερα ως προς το θέμα των εμβολιασμών και η κυβέρνηση έχει επιλέξει να στείλει τα ανάλογα μηνύματα στους πολίτες μέσω της ενημέρωσης αλλά και της προτροπής.