Σε τροχιά ανόδου οι εμβολιασμοί - Πρώτη δόση σε 150.000 πολίτες σε μία εβομάδα

Σε τροχιά ανόδου οι εμβολιασμοί - Πρώτη δόση σε 150.000 πολίτες σε μία εβομάδα

Σε τροχιά ανόδου παραμένουν οι εμβολιασμοί. Από την προηγούμενη Τρίτη έχουν χορηγηθεί 150.000 πρώτες δόσεις εκ των οποίων οι 67.000 σε άτομα άνω των 60. Επιπλέον, χθες Δευτέρα 11.000 πολίτες άνω των 60 έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση σε σύνολο 28.000 πρώτων δόσεων, ενώ οι αναμνηστικές δόσεις ανήλθαν σε 1.095.944.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση του «τείχους ανοσίας» συνεχίζεται. Μετά το «άνοιγμα» της τρίτης ή αναμνηστικής δόσης στο τρίμηνο διευρύνθηκε και ο πληθυσμός προς εμβολιασμό με την ένταξη σε αυτόν και των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Ανοίγει η πλατφόρμα για παιδιά 5 - 11 ετών

 

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα σε Κέντρα Υγείας. Σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα σε 75 περιοχές της χώρας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε πέντε εμβολιαστικά σημεία. Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστεί το σχέδιο της πρώτης και δεύτερης δόσης.

Προτεραιότητα στα ραντεβού 1ης δόσης
 

Δίνεται προτεραιότητα στα ραντεβού πρώτης δόσης έτσι ώστε σε διάστημα λίγων ημερών τα ραντεβού αυτά να προγραμματίζονται.

Σήμερα είναι δεσμευμένα από την Πέμπτη έως και την Κυριακή περισσότερα από 75.000 ραντεβού που θα αρχίσουν σταδιακά να απελευθερώνονται από αύριο το βράδυ.

Όπως τονίστηκε, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η κινητικότητα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Μέσα στις τελευταίες δέκα μέρες έχουν κλειστεί 1 εκατομμύριο νέα ραντεβού.

Συνολικά, έχουν γίνει 15,14 εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα μας, τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση.

Στο 63,8% οι πλήρως εμβολιασμένοι
 

Έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους περισσότεροι από 6.700.000 πολίτες, δηλαδή το 63,8% του γενικού πληθυσμού και το 73,2% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 67,5% του γενικού πληθυσμού και 77,4% του ενήλικου πληθυσμού.

Ο Μ. Θεμιστοκλέους ανέφερε τη Δευτέρα ότι από την ημέρα της ανακοίνωσης της υποχρεωτικότητας για τους άνω των 60 ετών έχουν κλειστεί περισσότερα από 60.000 ραντεβού πρώτης δόσης.