Σε 155.000 παιδιά τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς

Σε 155.000 παιδιά τα voucher για τους παιδικούς σταθμούς

Στους 155.000 φθάνουν οι ωφελούμενοι από την εφαρμογή της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που αφορά voucher για βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το σχολικό έτος 2019-2020 και προωθεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). 

Τα αποτελέσματα της Δράσης ανακοινώθηκαν σε σύσκεψη υπό τους υπουργούς Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο και τη συμμετοχή της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, της ΓΓ Οικογενειακής Πολιτικής, Μαρίας Συρεγγέλα και των προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΕΤΑΑ κ.κ. Δ. Καλογερόπουλου και Θ. Γκοτσόπουλου. 

Μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Σε άριστη συνεργασία το Υπουργείο Εσωτερικών με το Υπουργείο Εργασίας και την οργανωτική και συντονιστική δράση της ΕΕΤΑΑ προχώρησε και φέτος στο πρόγραμμα των voucher για τα παιδιά που μπορούν να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς. 

Εγώ περιορίζομαι να πω ότι η κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τα νέα ζευγάρια και το θεσμό της οικογένειας. Εφέτος εξασφαλίστηκαν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς της χώρας για 155.000 παιδιά, για όλα τα παιδιά που πληρούσαν τα κριτήρια που είχαν τεθεί και πιστεύω ότι του χρόνου με μία ακόμα καλύτερη προετοιμασία, καθώς θα έχουμε περισσότερο χρόνο, θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία για να έχουμε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα». 

«Σήμερα, είναι μία ευχάριστη μέρα για 155.000 παιδιά, τα οποία θα πάρουν το voucher και είναι για πρώτη φορά μία διαδικασία, η οποία εξελίχθηκε με απόλυτα άρτιο τρόπο, μία διαδικασία την οποία παρακολουθήσαμε από την αρχή, καθώς ήταν σε εξέλιξη και είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα» δήλωσε, από την πλευρά του, ο Γιάννης Βρούτσης, υποστηρίζοντας ότι η άψογη συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, την κ. Μιχαηλίδου και την ΕΕΤΑΑ έφερε αυτά τα θετικά αποτελέσματα.

«Φέτος, τα θετικά αυτά αποτελέσματα, που η υλοποίησή τους θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, μας βρίσκουν προετοιμασμένους να ξεκινήσουμε μία νέα αρχή την επόμενη χρονιά, που στο επίκεντρό της θα είναι η οικογένεια. Με την οικογένεια και τη στήριξή της στη βάση του πυρήνα τής πολιτικής μας ξεκινάμε μία προσπάθεια, καθώς από του χρόνου θα έχουμε μία δομική αλλαγή στο σύστημα, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Αυτές είναι οι αρχές μας, οι πολιτικές μας, ξεκινάμε τώρα με ένα ευχάριστο γεγονός» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που 155.000 voucher δόθηκαν σε οικογένειες για την επόμενη σχολική χρονιά», επισήμανε από την πλευρά της η Δόμνα Μιχαηλίδου. «Φέτος, για πρώτη φορά, δεν έμεινε κανένα παιδί εκτός και κάνουμε το καλύτερο, έτσι ώστε να διαχειριστούμε μία κατάσταση την οποία κληρονομήσαμε και να διασφαλίσουμε ότι αυτήν τη χρονιά θα μπουν, όσο περισσότερα παιδιά γίνεται, στους παιδικούς σταθμούς. Όπως είπαν και οι δύο υπουργοί, αλλά ακόμα περισσότερο ο πρωθυπουργός της χώρας, στόχος μας είναι να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Γι'' αυτό, εργαζόμαστε πολύ σκληρά. Το πρώτο βήμα έγινε με μεγάλη επιτυχία, έχουμε ακόμη περισσότερη δουλειά να κάνουμε και θα την κάνουμε με επιτυχία», συμπλήρωσε.

Τέλος, σημειώνεται πως ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για τον κύκλο 2019-2020 ανέρχεται στο ποσό των 270 εκατ. ευρώ.