Σαουδική Αραβία: Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά που προήλθαν από την Υεμένη

Σαουδική Αραβία: Τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από πυρά που προήλθαν από την Υεμένη

Τρεις άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν στο νότιο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας από οβίδες που ερίφθησαν από το έδαφος της Υεμένης, μετέδωσε σήμερα το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Τα πυρά ερίφθησαν χθες το βράδυ και έπληξαν διαφορετικές ζώνες της μεθοριακής επαρχίας Τζαζάν, πρόσθεσε το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται έναν αξιωματούχο της πολιτικής άμυνας.

"Προκλήθηκε ο θάνατος τριών πολιτών, μεταξύ των οποίων ένα παιδί. Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο", σημείωσε ο Γιάχια Αμπντάλα αλ Καχτάνι μιλώντας στο πρακτορείο.

Οι αντάρτες Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, έχουν εντείνει από τα τέλη του 2015 τις επιχειρήσεις τους στη μεθόριο με τη Σαουδική Αραβία και έχουν εκτοξεύσει πολλούς πυραύλους προς την κατεύθυνση του σαουδαραβικού εδάφους.

Περίπου 90 στρατιωτικοί και πολίτες έχουν σκοτωθεί στην σαουδαραβική πλευρά των συνόρων από την έναρξη, τον Μάρτιο του 2015, της στρατιωτικής επέμβασης του συνασπισμού δυνάμεων του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία κατά των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη.

Σχεδόν 6.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 2.795 πολίτες, έχουν σκοτωθεί στην Υεμένη από την έναρξη της επέμβασης αυτής, σύμφωνα με τον ΟΗΕ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ