Ρόδος: Δύο νεαρές τουρίστριες πνίγηκαν σε πισίνα - Στον Εισαγγελέα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου

Ρόδος: Δύο νεαρές τουρίστριες πνίγηκαν σε πισίνα - Στον Εισαγγελέα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου

Τραγικό θάνατο βρήκαν χθες σε πισίνα ξενοδοχείου της περιοχής Ιαλυσού της Ρόδου, δύο νεαρά κορίτσια από τη Γαλλία, 16 και 19 ετών. 

Για το περιστατικό, ενημερώθηκε και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, που έδωσε εντολή στους αξιωματικούς του ΑΤ Ιαλυσού να προχωρήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων του ξενοδοχείου και να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν τις δύο κοπέλες στον θάνατο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα περίπου στις 18:30. Το ΕΚΑΒ που κλήθηκε παρέλαβε αρχικά μία κοπέλα που ήταν στην επιφάνεια της πισίνας και είχε ακόμα τις αισθήσεις της, ωστόσο παρά τις προσπάθειες που έγιναν να την κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα. Στη συνέχεια, οι διασώστες επέστρεψαν και παρέλαβαν τη δεύτερη κοπέλα που ήταν μέσα στην πισίνα και δεν φαινόταν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή», η μία κοπέλα προσπάθησε να σώσει την άλλη, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν πει οι γονείς τους τα κορίτσια δεν ήξεραν κολύμπι. 

Η οικογένεια ήρθε από τη Γαλλία στη Ρόδο για διακοπές μαζί με άλλα δύο παιδιά τους. Εκτός από τα δύο κορίτσια 16 και 19 ετών που πνίγηκαν, στο ξενοδοχείο βρίσκονταν εκείνη την ώρα οι γονείς, μία μεγαλύτερη αδελφή και ένα μικρότερο κορίτσι 10 ετών.

Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, η εξαμελής οικογένεια είχε γευματίσει κανονικά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι. Από το τραπέζι του εστιατορίου αποχώρησαν λίγο μετά τις 3 και μισή ενώ στη συνέχεια πήγαν στα δωμάτιά τους.
Αμέσως μετά τις 5 όμως, οι δύο από τις 4 αδελφές μετέβησαν στο χώρο της πισίνας.

Στη διάρκεια του χρόνου που μεσολάβησε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ροδιακή, οι νεαρές γευμάτισαν και πάλι γλυκά και άλλα σνακ από μπουφέ που υπήρχε στο ξενοδοχείο, όπως προκύπτει και από τις κάμερες ασφαλείας.

Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις πισίνες. Τα κορίτσια επειδή δεν ήξεραν προφανώς κολύμπι, προτιμούσαν την πισίνα με βάθος 1 μέτρο και 20 εκατοστά. Λίγο μετά τις 6 και 10 έφθασαν εκεί. Όμως δεν βρήκαν ελεύθερη ξαπλώστρα στην πισίνα αυτή και αναγκάστηκαν να πάνε στην αμέσως μεγαλύτερη, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2 μέτρα.

Ο ναυαγοσώστης είχε σχολάσει στις 6 το απόγευμα. 

Φωτογραφία αρχείου