Ρεσιτάλ προπαγάνδας κατά της χώρας από τον Στ. Κούλογλου
Δημήτρης Κούρκουλας

Ρεσιτάλ προπαγάνδας κατά της χώρας από τον Στ. Κούλογλου

Σε ένα ρεσιτάλ προπαγάνδας κατά της χώρας με αφορμή την προσπάθεια εισβολής των μεταναστών στον Έβρο προέβη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου και μάλιστα σε ξένο μέσο ενημέρωσης, στο οποίο μίλησε ασκώντας κριτική στην ελληνική και όχι στην τουρκική κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει σε ανάρτησή του ο Δημήτρης Κούρκουλας.

Οπως αναφέρει ο κ. Κούρκουλας, ο οποίος παρακολούθησε την εκπομπή Ici L’ Europe στην τηλεόραση France 24, o Έλληνας Ευρωβουλευτής αφενός κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την απόφαση να σφραγίσει τα σύνορα (που σημειωτεον επικροτεί το 90% των πολιτών) και από την άλλη ανέφερε πως κάποιοι παίρνουν όπλα και «πάνε στα σύνορα να πυροβολήσουν τους πρόσφυγες»

Μάλιστα οπως αναφέρει ο κ. Κούρκουλας χρειάστηκε η παρέμβαση της δημοσιογράφου και άλλων καλεσμένων που μίλησαν για εκβιασμό του Ερντογάν σε βάρος της Ευρώπης και την χρησιμοποίηση των μεταναστών.

Επί της ουσίας πάντως η παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να προστεθεί σε αυτή του συνόλου σχεδόν των βουλευτών και των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ακόμη και fake news που η Τουρκία χρησιμοποιεί και διαρρέει και σε ξένα μέσα ενημέρωσης

Στην ανάρτησή οτυ ο κ. Κούρκουλας αναφέρει:

«Παρακολούθησα στην τηλεόραση France 24 την εκπομπή “Ici L’Europe” και δεν πίστευα στα αυτιά μου ακούγοντας τις ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ που ξεστόμισε εναντίον της χώρας μας ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου. Ευτυχώς είχα μαγνητοσκοπήσει την εκπομπή και την ξανάκουσα, πριν βεβαιωθώ για την ασύλληπτη αθλιότητα! Ιδού ο διάλογος σε δική μου μετάφραση:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : «Κύριε Κούλογλου είδαμε πρόσφατα πολλές διαδηλώσεις στα νησιά εναντίον των μεταναστών. Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή τη λαϊκή αντιδραση ενάντια στη μετανάστευση, η δική σας κυβέρνηση που δεν ακολούθησε μια συνεπή πολιτική για την μετανάστευση ή η κυβέρνηση της δεξιάς που σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση και εκμεταλλεύεται το φόβο;»

ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ: «Ακούστε, με την αλλαγή της κυβέρνησης όλη η ατμόσφαιρα άλλαξε προς το χειρότερο.Πριν είχαμε μια πολιτική διαχείρισης του προβληματος με κανονικό και ανθρωπιστικό τρόπο. ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΎ, ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.»

Χρειάστηκε η παρέμβαση της δημοσιογράφου των άλλων δυο συνομιλητών - ένας Ισπανός σοσιαλδημοκράτης και ένας Γερμανός ακροδεξιός της AfD- για να υπενθυμίσουν στον Κούλογλου τον διπλωματικό εκβιασμό του Ερντογάν. Ακόμα όμως και μετά από αυτό ο συριζαίος ευρωβουλευτής δεν θεώρησε επιβεβλημένο να πε κουβέντα για την τουρκική επίθεση.

«Δούρειος ίππος», «5η φάλαγγα» μαζί με τη γνωστή και δεδομένη ηλιθιότητα ;  Το ερώτημα είναι άνευ σημασίας. Σημασία έχει ότι υπονομεύουν, σε μια δύσκολη στιγμή, την προσπάθεια όλων μας να εξηγήσουμε στο ευρωπαϊκό ακροατήριο την επίθεση Ερντογάν. Και επιβεβαιώνεται ότι η παρεκτροπή Τζανακοπουλου  στη Βουλή προχθές μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ονειρεύεται αλλά εργάζεται με σκοπό την καταδίκη της "ακρδεξιάς" κυβέρνησης Μητσοτάκη από την Ευρώπη και διεθνώς. Μόνο που και η Ευρώπη τους έχει πάρει χαμπάρι. Στέλιος Κούλογλου - Stelios Kouloglou France24»