Ράμπα ΑΜΕΑ στην Ίο - Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης με την «Ομάδα Αιγαίου»

Ράμπα ΑΜΕΑ στην Ίο - Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης με την «Ομάδα Αιγαίου»

Στην παραλία του γιαλού, δίπλα στο λιμάνι ο παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση Αντώνης Τσαπατάκης εγκαινίασε τη ράμπα ΑΜΕΑ Sea trac που δώρισε κι εγκατέστησε στο νησί η Ομάδα Αιγαίου. Η «οικογενειακή» τελετή των εγκαινίων - μαζί με την βράβευση του παραολυμπιονίκη μας, που τίμησε την Ελλάδα στο Τόκιο φέρνοντας πίσω μετάλλιο για την επίδοση του στα 100 μέτρα πρόσθιο επί 4 - πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χειμερινής αποστολής της Ομάδας Αιγαίου στο νησί της Ίου για την προσφορά μικροβιολογικών και ιατρικών εξετάσεων από γιατρούς πολλών ειδικοτήτων.

Με την τοποθέτηση της ράμπας ΑΜΕΑ Sea trac στην παραλία του γιαλού, το νησί της Ίου γίνεται το τρίτο κατά σειρά, μετά το Κουφονήσι και την Πάτμο που αποκτά ράμπα πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με κινητικά προβλήματα, με την προσφορά της Ομάδας Αιγαίου. Άλλη μια ράμπα ΑΜΕΑ έχει  εγκατασταθεί στον αμμώδη όρμο της Αιγιάλης στην Αμοργό και συνολικά τέσσερα Κυκλαδονήσια έχουν την απαραίτητη εγκατάσταση που εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και αναπηρία στο θεραπευτικό θαλασσινό νερό.

Μιλώντας στα μικρά παιδιά του νησιού, στις οικογένειες που παραβρέθηκαν στην τελετή, στα μέλη της «Ομάδας Αιγαίου»  και στον Δήμαρχο Ιητών Γκίκα Γκίκα, ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για έναν αγώνα που δίνει σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου για ισότιμη  πρόσβαση και ισότιμα  δικαιώματα για όλους, ειδικά στο πλαίσιο της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης με τη συντάκτρια του Liberal Αλεξία Σβώλου

«Πρέπει να  ανακαλύψουμε τη δύναμη που κρύβεται μέσα μας. Όλοι έχουμε δύναμη μέσα μας και κάποιοι την έχουν ανακαλύψει, την έχουν ξεκλειδώσει. Αν τη βρούμε και δώσουμε τα χέρια και βοηθήσουμε ο ένας  τον άλλο τότε θα καταφέρουμε πολλά» τόνισε ο Αντώνης Τσαπατάκης που αποτελεί ισχυρό πρότυπο δύναμης κι επιμονής για τη νέα γενιά, καθώς μετά το ατύχημα που είχε με τη μηχανή του κατάφερε να επιστρέψει στην αστυνομία όπου εργαζόταν - είναι σήμερα υπεύθυνος φυσικής αγωγής - και να συνεχίσει τον αθλητισμό, σαρώνοντας μετάλλια στην κολύμβηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Σε ερώτηση του Liberal για την επόμενη ημέρα αυτών των δράσεων ο Αντώνης Τσαπατάκης είπε ότι έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε,  επισημαίνοντας  πως θα  εργάζεται και θα  παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για την ισότιμη πρόσβαση στον αθλητισμό και σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, παντού για όλους τους ανθρώπους. Με την πρόσφατη νίκη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο όπου απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στο πρόσθιο 100 μέτρων επί 4, έδειξε σε μια δύσκολη εποχή πως η αναπηρία δεν είναι στο σώμα, αλλά μόνο στο μυαλό εκείνων που δεν έχουν εσωτερική δύναμη, πίστη στον εαυτό τους  και όραμα.

Ο Δήμαρχος Ιητών, Γκίκας Γκίκας. τον βράβευσε για τη συνολική του προσφορά και το θετικό πρότυπο που δημιουργεί για τη νέα γενιά λέγοντας πως: οι ήρωες δεν ζουν μόνο στα παραμύθια. Κάποιοι ήρωες ζουν ανάμεσα μας κι έρχονται στο νησί μας». Η βράβευση του παραολυμπιονίκη ήταν διπλή - και από την Ομάδα Αιγαίου - με την οποία έχει ακόμα πολλά να κάνει.