Πρωτοφανής επίθεση σε βάρος του Παναγιώτη Λάμψια και του ΣΚΑΪ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πρωτοφανής επίθεση σε βάρος του Παναγιώτη Λάμψια και του ΣΚΑΪ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος να φτάσει την πόλωση στα  άκρα και επαναλαμβάνει την τακτική των επιθέσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφους επιδιώκοντας να επιβάλλει ενδεχομένως με τον τρόπο αυτό τι θα σκέπτονται, τι θα κρίνουν και πως θα το λένε. Και αυτό την ώρα που ομνύει υπέρ της αδέσμευτης δημοσιογραφίας. Η επίθεση και οι χαρακτηρισμοί προς τον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Λάμψια χαρακτηριστικό παράδειγμα, και όχι το μόνο.

Συγκεκριμένα, με αφορμή σχόλιο του δημοσιογράφου αναφορικά με το κλίμα πόλωσης και τη διχαστική ρητορική που παραπέμπουν σε περιόδους και πριν την οικονομική κρίση, όπως για παράδειγμα το χάος που επιχειρήθηκε και εν μέρει κατέστη δυνατό το 2008, αλλά και τη στάση του τότε υπουργού Εσωτερικών και μετέπειτα προέδρου της Δημοκρατίας (ως επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ) στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για σενάρια συνωμοσίας.

Στοχοποιώντας τον δημοσιογράφο αναφέρει μάλιστα ότι «ξεπέρασε κάθε όριο» καθώς και ότι «Στην προσπάθειά του να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρόεδρο του, Αλέξη Τσίπρα, και να υποστηρίξει το κυβερνητικό αδιέξοδο, έφτιαξε διάφορα σενάρια συνωμοσίας γυρνώντας στο 2008, ξεχνώντας ότι μιλάει σε δελτίο ειδήσεων και όχι σε καφενειακού τύπου σύναξη ακροδεξιών»

Η αναφορά περί ακροδεξιών μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή τη χρονική στιγμή που η διχαστική ρητορική μετατρέπεται σε βασική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ όπως και η συνέχεια στην οποία αναφέρεται ότι «Προφανώς το επιχείρημα περί συναλλαγής για την εκλογή του Π. Παυλόπουλου στη θέση του ΠτΔ αποδεικνύει απλώς πώς σκέπτεται ο ίδιος ο κ. Λάμψιας, ίσως γιατί έτσι έχει μάθει να πορεύεται στη ζωή του.»

Ακόμη πιο ενδεικτική η κατακλείδα της ανακοίνωσης όπου ο δημοσιογράφος περιγράφεται εμμέσως ως «trash προσωπικότητα» σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διατηρήσει στο πολιτικό προσκήνιο το θέμα Φουρθιώτη που και στη Βουλή μετέτρεψε σε κεντρικό αντιπολιτευτικό λόγο την ώρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

«»Είναι φυσικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη - Φουρθιώτη να στηρίζεται σε trash προσωπικότητες. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μπει ένα τέλος σε αυτή την παρακμή πριν βουλιάξει όλη η χώρα μέσα στον βούρκο» καταλήγει η ανακοίνωση που έρχεται να προστεθεί σε μια πενθήμερη διαδικασία όπου η τοξικότητα και η πόλωση αποτέλεσαν βασικό συστατικό δείχνοντας και τι θα ακολουθήσει.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Λάμψια: