Προσωρινό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων το γήπεδο Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο

Προσωρινό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων το γήπεδο Τάε Κβον Ντο στο Φάληρο

Ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων θα λειτουργήσει ξανά το γήπεδο Τάε Κβον Ντο στο Παλαιό Φάληρο, καθώς το Παλαί του Γαλατσίου παύει από αύριο να χρησιμοποιείται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Είναι η δεύτερη φορά που το γήπεδο Τάε Κβον Ντο ανοίγει τις πόρτες του για μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί ξανά για τον ίδιο σκοπό για μία εβδομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τον ενημέρωσε ότι το γήπεδο θα αξιοποιηθεί ως προσωρινό κέντρο φιλοξενίας για 7-10 ημέρες, με σκοπό να στεγάσει περίπου 300 άτομα, και τον διαβεβαίωσε ότι όλα τα έξοδα καθαριότητας και τροφοδοσίας θα τα αναλάβει το ίδιο το υπουργείο. Όπως εξηγεί, εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης το γήπεδο μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες μέχρι τις επόμενες αθλητικές δραστηριότητες, που είναι τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Σήμερα οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο Παλαί του Γαλατσίου υπολογίζονται σε 210 άτομα, ενώ αύριο όσοι δεν επιλέξουν να φύγουν για τα σύνορα, θα μεταφερθούν με λεωφορεία στο γήπεδο Τάε Κβον Ντο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αν αυξηθούν οι ροές και προκύψουν νέες ανάγκες, τότε θα αναζητηθούν και άλλοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ