Προφυλακιστέος ο ένας δημοσιογράφος του κυκλώματος εκβιασμών

Προφυλακιστέος ο ένας δημοσιογράφος του κυκλώματος εκβιασμών

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ αφέθηκαν ο εκδότης Π. Μαυρίκος και ο δημοσιογράφος Χρ. Φράγκος που εμπλέκονται στην υπόθεση των εκβιασμών.

Προφυλακίστηκε ο δημοσιογράφος Π. Μουσσάς που πρωταγωνιστεί στις επαφές και τις τηλεφωνικές συνομιλίες με την υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ που κατήγγειλε τη δράση του κυκλώματος. 


Ο συνήγορος του εκδότη Π. Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας δήλωσε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο τριήμερο. Νομίζω οτι προσπάθησα να ενημερώσω για το μέγεθος της υπόθεσης. Τα στοιχεία σε βάρος του πελάτη μου ήταν απειροελάχιστα κι αυτό διαπιστώθηκε από την απόφαση."


Έξω από το γραφείο του ανακριτή περίμενε τον Π. Μαυρίκο η μητέρα τπυ η οποία όταν πληροφορήθηκε την απόφαση φώναξε οτι η "αλήθεια έλαμψε". 

«Θύμα της αδέσμευτης δημοσιογραφικής του πένας» δήλωνε απολογούμενος ο εκδότης

Με αιχμές για τη σχέση του ενός εκ των συγκατηγορουμένων του δημοσιογράφων με τη γυναίκα που κατήγγειλε την υπόθεση, απάντησε ο εκδότης και βασικός κατηγορούμενος στην δικογραφία για "εκβιάσεις επιχειρήσεων" σε όσα του καταλογίζονται.

Ο κατηγορούμενος εκδότης που απολογήθηκε ενώπιον του 1ου Ειδικού Ανακριτή για βαριές κατηγορίες, αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται και δηλώνει με υπόμνημα προς τον δικαστικό λειτουργό «θύμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας». Τονίζει δε ότι τα έντυπα τού ανήκουν στον δεξιό χώρο «και δεν θα μπορούσαν ποτέ να στηρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ο εκδότης άφησε αιχμές σε βάρος των δύο συγκατηγορουμένων του και της καταγγέλλουσας αναφέροντας στο υπόμνημα του πως δηλώνει «ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου, ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενους μου».

Κατά την εκδοχή που έθεσε ενώπιον του ανακριτή ο εκδότης, ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων, ο Π.Μ., είχε «στενή φιλική έως και ερωτική σχέση» με τη συνεργάτιδα του επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ που κατήγγειλε τους κατηγορούμενους . Έτσι, όπως υποστηρίζει ο εκδότης, χρησιμοποιήθηκε, εν αγνοία του, το όνομα του σε συνομιλίες του εν λόγω κατηγορούμενου δημοσιογράφου με την καταγγέλλουσα, «είτε για να της δείξει δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να την εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του». Ο εκδότης αναφέροντας στο υπόμνημα του πως «το κλίμα» στις συνομιλίες του Π.Μ. με την καταγγέλλουσα είναι «εύθυμο, οικείο και χαλαρό» και επικαλούμενος την «τόσο ιδιαίτερη μεταξύ τους σχέση», υποστηρίζει ότι καταρρίπτεται το σενάριο μιας εκβιαστικής προσέγγισης από τον έναν στον άλλον.

Φαίνεται επίσης να υποστηρίζει πως όλα όσα καταλογίζονται στην υπόθεση αποτελούν συνηθισμένη διαδικασία διαφημιστικής καταχώρησης.

Κατά τον βασικό κατηγορούμενο εκδότη: «Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ. Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν».

Στην δική του απολογία, νωρίτερα, ο δημοσιογράφος Π.Μ. φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και να τόνισε ότι είναι «απολύτως αβάσιμες, παντελώς ανυπόστατες και στηρίζονται αποκλειστικά στην μεθοδευμένη καταγγελία της μοναδικής μάρτυρα». Ο κατηγορούμενος φαίνεται να υποστηρίζει πως όλοι οι διάλογοι και οι επικοινωνίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και της επιδίωξης του να εξασφαλίσει διαφημιστική ύλη στα Μέσα που συνεργαζόταν. Φέρεται μάλιστα να χαρακτηρίζει απολύτως θεμιτό το να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημίσεις από δημόσιους φορείς ή ιδιωτικές επιχειρήσεις. Τέλος, φαίνεται να αρνείται οποιαδήποτε απειλή του προς την καταγγέλλουσα ή το ανήλικο παιδί της με την οποία είχε πολυετή γνωριμία: «Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομηγνατοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των απολογιών, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφανθούν ως προς το αν θα κρατηθούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε Περισσότερα