Πρ. Παυλόπουλος: Ανάγκη στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων

Πρ. Παυλόπουλος: Ανάγκη στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων

Τη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων, ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας του Λουξεμβούργου και προεδρεύοντα του Συμβουλίου των Υπουργών Εργασίας Nicolas Schmit ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, νωρίτερα σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, πρέπει ενόψει της μεγάλης ανεργίας που πλήττει, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξουμε τα εργασιακά δικαιώματα, επισημαίνοντας ότι οι Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ευρωπαϊκού Θεσμικού Κεκτημένου, το οποίο οφείλουμε να σεβαστούμε και να το εφαρμόσουμε στο ακέραιο.

«Στην Ελλάδα σεβόμαστε τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, αλλά χρειάζεται και η δική σας στήριξη, έτσι ώστε με την εφαρμογή του κοινωνικού κράτους, η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα να στηριχθεί, δεδομένου, ότι έχει πολλά υποστεί ο ελληνικός λαός, όλα αυτά τα χρόνια» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη στήριξης του κοινωνικού κράτους, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί τη βασική αντηρίδα του όλου ευρωπαϊκού, οικοδομήματος», προσθέτοντας ότι από αυτό εξαρτάται η κοινωνική συνοχή όλων των κρατών της Ευρώπης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας του Λουξεμβούργου Ν. Σμιτ τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υποστηρίξουμε τον ελληνικό λαό, επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, και υπενθυμίζοντας, παράλληλα, τις δυσκολίες, τις οποίες έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα. Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο προσφυγικό, επισημαίνοντας και την προσπάθεια που κατέβαλε μέχρι στιγμής η Ελλάδα για να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές. «Οφείλουμε να υποστηρίξουμε την Ελλάδα, χρωστάμε πολλά στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε σε αυτή την κρίσιμη καμπή για όλη την Ευρώπη» σημείωσε ο Λουξεμβούργιος Υπουργός Εργασίας υπογραμμίζοντας και την ευαισθησία της χώρας του επί του θέματος.

Τον Υπουργό Εργασίας του Λουξεμβούργου συνόδευε στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε τον πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τόμας Χέντελ (Thomas Handel).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ