Ποτάμι: «Αρχή άνδρα δείκνυσι» για την εκλογή Κυρ. Μητσοτάκη

Ποτάμι: «Αρχή άνδρα δείκνυσι» για την εκλογή Κυρ. Μητσοτάκη

Τα κόμματα είναι «συντεταγμένοι οργανισμοί» και δεν επηρεάζονται καθοριστικά από μεμονωμένες τοποθετήσεις είπε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης, στο «Πρακτορείο 104,9 fm», στην εκπομπή «Δύο στις Δώδεκα» και στον Φάνη Γρηγοριάδη, απαντώντας σε ερώτηση για την επίδραση που έχει σε άλλα κόμματα, ή σε στελέχη άλλων κομμάτων, μεταξύ αυτών και του δικού του κόμματος, η ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Προφανώς υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις, υπάρχουν ευχές, υπάρχουν διαθέσεις, του πώς βλέπει ο καθένας τα πράγματα, αλλά τα κόμματα είναι συντεταγμένοι οργανισμοί, δεν επηρεάζονται τόσο καθοριστικά από το τι λέει ο καθένας, αλλιώς δεν θα υπήρχαν, θα ήταν παρέες» είπε ο κ. Καρκατσούλης και πρόσθεσε:

«Το Ποτάμι προχωράει συντεταγμένα στο συνέδριο του, στο συνέδριο μας θα τα συζητήσουμε όλα αυτά τα πράγματα, ήδη στη προσυνεδριακή διαδικασία υπάρχουν διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως π.χ. ο κόσμος μας θεωρεί ότι έχουμε θέσεις και ότι έχουμε μια σαφήνεια και μας διακρίνει το στίγμα που έχουμε σε σχέση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε» είπε ο κ. Καρκατσούλης.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού υποστήριξε ότι πολλές φορές, απαιτούμενες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις συναντούν εμπόδια ακόμη και στο εσωτερικό των κομμάτων και των κυβερνήσεων που τις προωθούν, και ότι δεν προωθούνται πάντοτε με τον καλύτερο τρόπο - και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι έχει προτάσεις για το πώς μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις.

«Το μεγάλο θέμα είναι να τοποθετηθούν οι άλλοι, που λένε ότι «γεια σας εγώ ήρθα και είμαι μεταρρυθμιστής και θα τα αλλάξω όλα». Δηλαδή, εμείς περιμένουμε να δούμε, τι θα πει ο κ. Μητσοτάκης, σαν καινούριος αρχηγός. Είναι πολύ θετικό το ότι ένα μεγάλο κόμμα, όπως η ΝΔ, έχει ένα τέτοιο αρχηγό. Εγώ το θεωρώ και προσωπικά ότι είναι σημαντική εξέλιξη. Είναι νέος πολιτικός, επαγγέλλεται κάτι διαφορετικό, εμείς έχουμε τις επιφυλάξεις μας - γιατί εάν δεν τις είχαμε θα ήμασταν στη ΝΔ, δε θα ήμασταν στο Ποτάμι - έχουμε τις επιφυλάξεις μας για το πώς πολιτεύτηκε ο κ. Μητσοτάκης ως στέλεχος της ΝΔ τα προηγούμενα χρόνια και διαφοροποιούμαστε ουσιωδώς σε σχέση με τη δική του πολιτική» υπογράμμισε ο κ. Καρκατσούλης και πρόσθεσε:

«Εξαγγέλλει και λέει ότι «θα κάνω αυτά, είναι σε θετική κατεύθυνση, διότι η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις». Από εκεί και πέρα όμως, «αρχή άνδρα δείκνυσι», μένει να δούμε. Αυτό όσον αφορά τη ΝΔ. Τα ίδια όμως ισχύουν και από την άλλη πλευρά. Δηλαδή εμείς και σε σχέση με τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση, το ίδιο πράγμα κάναμε. Το οποίο ξέρετε, πολλές φορές δεν γίνεται κατανοητό, γιατί ο κόσμος έχει εκπαιδευτεί και σε μια λογική άσπρου - μαύρου. Κι έχει εκπαιδευτεί στο να ακούει περισσότερο συνθήματα».

Σε ερώτηση, εάν μετά την ανάληψη της ηγεσίας της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμένει ότι η πρόταση του Ποταμιού προς όλα τα κόμματα να συζητήσουν για την άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, θα βρει πλέον πιο «ευήκοα ώτα» στη ΝΔ, ο κ. Καρκατσούλης απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι επί της υπουργίας του κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση Σαμαρά, οδηγήθηκε σε αποτυχία η διαδικασία της αξιολόγησης, που για το Ποτάμι, όπως είπε, είναι προϋπόθεση μιας τέτοιας συζήτησης.

«Η πολιτική κρίνεται από το αποτέλεσμα. Αυτό το οποίο έκανε ο κ. Μητσοτάκης, παρά τις καλές του προθέσεις, ήταν ότι πρώτον ρήμαξε, κατέστρεψε ουσιαστικά την έννοια της αξιολόγησης - όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά ήθελε την αξιολόγηση, μην τρελαθούμε - αλλά έδωσε πατήματα. Δε μπορεί να λες ότι, κοίταξε να δεις, όσοι είναι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αυτοί δεν είναι εξ ορισμού καλοί, όσοι είναι πρώτοι είναι καλύτεροι γιατί είναι …πιο ψηλοί και θα διώξω 70% ψηλούς και 30% κοντούς. Αυτό, όχι βεβαίως. Αυτό είναι η ακύρωση της αξιολόγησης. Δεν έκανε την κινητικότητα, δεν έκανε τίποτε, ξεκίνησε από το εύκολο. Δηλαδή, το να διώξεις τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες, βεβαίως, αλλά το πρόβλημα του δημοσίου είναι οι καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες; Και είχε συνέχεια αυτό; Μη το συζητάμε αυτό, ήταν μια πλήρης αποτυχία. Για όποιο λόγο. Δε θέλανε οι άλλοι υπουργοί, αυτά τα καταλαβαίνω…» είπε ο κ. Καρκατσούλης και πρόσθεσε : «Εγώ εύχομαι να αλλάξουν τα πράγματα. Και ο κ. Μητσοτάκης, ως αρχηγός πια, της ΝΔ να προχωρήσει σε γενναίες μεταρρυθμίσεις. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

«Αυτή τη στιγμή το δημόσιο έχει πάθει καταστροφή, έχει χάσει τον καλύτερό του κόσμο, έχουν φύγει πάνω από 150.000 άνθρωποι, δεν περίμεναν, δηλαδή, πότε θα έρθει η αξιολόγηση» πρόσθεσε ο κ. Καρκατσούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ