Πώς θα πραγματοποιείται η ενημέρωση και το ραντεβού για το εμβόλιο

Πώς θα πραγματοποιείται η ενημέρωση και το ραντεβού για το εμβόλιο

Με τρεις τρόπους θα μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για τη διαδικασία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Μέσω της πλατφόρμας της άυλης συνταγογράφησης, της ηλεκτρονικής διεύθυνσης emvolio.gov.gr, καθώς και από τα μη ψηφιακά κανάλια. 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΣΚΑΙ, η άυλη συνταγογράφηση θα αποτελεί τον βασικό πυλώνα για την ενημέρωση των πολιτών, για το πότε θα πηγαίνουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Οι πολίτες θα πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα για την άυλη συνταγογράφηση (ως τώρα έχουν εγγραφεί περίπου 850.000), απ’ όπου στη συνέχεια, μέσω αυτής, θα αποστέλλεται ένα SMS με το προτεινόμενο ραντεβού και για τις δύο δόσεις του εμβολίου. Το επόμενο βήμα θα είναι να απαντά ο πολίτης με ένα ναι ή όχι για το αν τον βολεύει η ημερομηνία για τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με το κανάλι, δεύτερη επιλογή όσον αφορά την ενημέρωση θα είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση emvolio.gov.gr, ενώ τρίτη επιλογή θα είναι τα μη ψηφιακά κανάλια.

Επίσης, για την αποφυγή τηλεφωνικού «συνωστισμού» λόγω των μαζικών κλήσεων εξετάζεται να μην λειτουργήσει call center για να κλείσουν τα ραντεβού, αλλά να δέχονται ηχητικό μήνυμα στο κινητό τους, όπου θα ενημερώνονται για την ημερομηνία του προγραμματισμένου ραντεβού τους για το εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι βάση του χρονοδιαγράμματος τον Ιανουάριο αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί, με τους ανθρώπους του συστήματος Υγείας και τις ευπαθείς ομάδες να λαμβάνουν πρώτοι το εμβόλιο.

Εν συνεχεία τον Φεβρουάριο προγραμματίζεται να αρχίσουν και οι εμβολιασμοί σε πολίτες άνω των 50 ετών, με τον υπόλοιπο  πληθυσμό  να  εμβολιάζεται μέχρι τον Μάρτιο. Στόχος είναι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού.