Ποινική δίωξη κατά Πούτιν και Αντόνοφ ζητεί πολέμιος του Ερντογάν

Ποινική δίωξη κατά Πούτιν και Αντόνοφ ζητεί πολέμιος του Ερντογάν

Αίτημα για άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και του ρώσου αναπληρωτή υπουργού άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ, κατέθεσε στην εισαγγελία της Άγκυρας ο γνωστός πολέμιος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την κατηγορία της δυσφήμισης του προέδρου της Τουρκίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Daily Sabah, την οποία επικαλείται το Πρώτο Θέμα.

Στο σχετικό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Ακάρ δήλωσε «πρόκειται για δημοκρατικό μας δικαίωμα. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην δυσφήμιση του προέδρου μας από άλλους προέδρους ή αξιωματούχους». Ο Ακάρ έσπευσε να υπογραμμίσει ότι φυσικά και μπορεί να ασκείται κριτική στον πρόεδρο Ερντογάν «αρκεί να μην ξεπερνιούνται τα όρια». Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως πιστεύει ο ίδιος, τα όρια έχουν ξεπεραστεί, καθώς, τόσο ο Πούτιν, όσο και ο Αντόνοφ έχουν κατηγορήσει ευθέως την τουρκική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων του Ερντογάν και του γιου του, ότι εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.

Να σημειωθεί ότι ο Μαχίρ Ακάρ ήταν ένας από τους κατηγορούμενους της υπόθεσης «Εργκενεκόν», του υποτιθέμενου πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν.