Πλεύρης σε Ξανθό: Δεν κάνατε τίποτα για τη μείωση του claw back

Πλεύρης σε Ξανθό: Δεν κάνατε τίποτα για τη μείωση του claw back

Απάντηση Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη στον τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθός

"Η πραγματικότητα διαψεύδει τον κ. Ξανθό, που ο ίδιος δεν έκανε τίποτα για την μείωση του claw back και αντιθετως ενέταξε στην αποζημίωση δεκάδες εξετάσεις χωρίς να μεταφέρει πόρους στον προϋπολογισμό των διαγνωστικών κατά τη θητεία του, κάνοντας δήθεν κοινωνική πολιτική αυξάνοντας το claw back.

Πρώτη φορά οι προϋπολογισμοί των διαγνωστικών κέντρων έχουν αυξηθεί 57 εκ ευρώ για το 2021 και 55 εκ ευρώ για το 2022, ενώ αναμένεται και επιπλέον ενίσχυση.

Παράλληλα ρυθμίστηκε το θηριώδες claw back που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε 120 δόσεις και λαμβάνονται δραστικά μέτρα για την μείωση του. Με real time έλεγχο, δείκτες ποιότητας και έλεγχο συνταγογράφησης προσπαθούμε να διαχειριστούμε τη δραματική κατάσταση που παρέδωσε ο ίδιος στον κλάδο.

Με περισσό θράσος ο κ. Ξανθός που συκοφαντεί τους κλινικοεργαστηριακούς, τα διαγνωστικά κέντρα και όλους τους ιδιώτες παρόχους σε κάθε τοποθέτηση του ότι δήθεν δεν συνέβαλαν τίποτα στην υγειονομική κρίση, κοπτεται τώρα για το clawback το οποίο η κυβέρνηση του το γιγάντωσε".