Πλεύρης: Πάνω από τρία εκατ. πολίτες έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό

Πλεύρης: Πάνω από τρία εκατ. πολίτες έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό, όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

   «Οι εγγραφές των πολιτών στον προσωπικό γιατρό σε μόλις 1 μήνα ξεπέρασαν τα 3.000.000 και οι γιατροί που συμμετέχουν στο θεσμό ξεπέρασαν τους 3.200. Για πρώτη φορά γίνεται στη χώρα πράξη ο δωρεάν γιατρός για τον κάθε πολίτη», σημειώνει.

Αναφερόμενος σχετικά στο θέμα, ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε ότι "για τη συνταγογράφηση και για να μην υπάρξει επιβάρυνση στη συμμετοχή, αρκεί να έχει εγγραφεί κάποιος σε προσωπικό γιατρό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μόνο ο συγκεκριμένος γιατρός θα μπορεί να συνταγογραφεί.

Η πρώτη επίσκεψη των πολιτών στον προσωπικό γιατρό θα συνδυαστεί με δωρεάν εξετάσεις. 

 «Θα υπάρχει και ένα πακέτο δωρεάν εξετάσεων ώστε η πρώτη επίσκεψη στον προσωπικό γιατρό να συνδυαστεί και με δωρεάν εξετάσεις, για να ξεκινήσει να γράφεται ο φάκελος».

Αναφερόμενος στη σημασία του προσωπικού γιατρού, τόνισε είπε πως για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο του υγιούς πληθυσμού «από νωρίς να μπουν σε μία διαδικασία να έχουν έναν γιατρό να κάνουν δωρεάν -χωρίς καμία συμμετοχή- προληπτικές εξετάσεις και να σχηματιστεί ένας φάκελος ώστε ο άνθρωπος από τα 20, από τα 25, από τα 30 να ξέρει την κατάσταση της υγείας του, με σκοπό να διατηρηθεί υγιής και να μη γίνει ασθενής. Άλλες χώρες λένε, αν έχεις προσωπικό γιατρό δεν μπορείς να πας σε κανέναν γιατρό. Όχι. Μπορείς να πας παντού, αλλά είσαι υποχρεωμένος να κάνεις την εγγραφή σου.Έχεις κίνητρα. Έχεις δωρεάν εξετάσεις, έχεις προτεραιοποίηση. Το πακέτο των εξετάσεων θα ανακοινωθεί επακριβώς τις επόμενες μέρες».

Εμβολιασμοί με επικαιροποιημένα εμβόλια

Σχετικά με τα νέα εμβόλια, ο Υπουργός ανέφερε: "Οι οδηγίες αυτές είναι επιστημονικές που δεν βασίζεται σε κάποια επιτροπή εμβολιασμού.
Οι άνω των 60 και ευάλωτες ηλικιακές ομάδες έχουν σύσταση για να κάνουν το νέο εμβόλιο ενώ η ηλικιακή ομάδα 30-60, έχει τη δυνατότητα να κάνει το νέο εμβόλιο, σε συννενόηση με τον γιατρό. Η δόση με το νέο εμβόλιο μπορεί να γίνει στο τρίμηνο από την προηγούμενη δόση,"

Όσον αφορά τους άνω των 60 που έλαβαν πρόστιμο ως μη εμβολιασμένοι, τόνισε ότι εξετάζεται η παραγραφή για όσους τελικά έκαναν το εμβόλιο.

Σχετικά με την μετάλλαξη “Κένταυρος” είναι μια παραλλαγή της Όμικρον και είπε χαρακτηριστικά πως όσο είμαστε στην παραλλαγή Όμικρον δεν υπάρχει πρόβλημα.